La sèpia o sípia és un mol·lusc molt valorat i utilitzat en la gastronomia mundial. Hi ha moltes receptes amb sèpia a la cuina tradicional, però en aquesta ocasió busquem noves tendències i altres cultures gastronòmiques per trobar 5 receptes originals amb sèpia. Plats senzills i amb sabors exòtics amb els quals sorprendràs la teva família i convidats.
Sèpia amb pesto de pèsols
Ingredients:
- 4 paquets de Pesca Seleccionada Sípia Neta
- Oli d’oliva verge extra
- 200 gr de pèsols
- 30 gr de alfàbrega fresca
- 75 gr de formatge parmesà
- 40 gr de pistatxos
- 1 all
- Suc de ½ llimona
- Sal i pebre
Preparació:
Aquesta recepta és fresca i divertida, i serà una agradable sorpresa per a qualsevol sopar. Començarem escaldant els pèsols, posteriorment els refredarem amb aigua i gel. Un cop freds, ajuntem en un recipient l’alfàbrega fresca, l’all, el formatge parmesà, el suc de llimona i 20 g de pistatxos. Ho triturem tot i salpebrem. En una graella, posem les sípies, dorant-les uns 2 minuts per cada costat. Muntarem el plat amb el pesto sobre la sípia i empolvorant la resta de pistatxos.
Espaguetis negres amb sèpia i llagostins
Ingredients:
- 400 gr espaguetis negres
- 1 ceba mitjana
- 5 alls
- Oli d’oliva verge extra
- 2 paquets de Pesca Seleccionada Sípia Neta
- 1 paquet de Pesca Seleccionada Llagostí Cuit
- Caiena
- Sal i pebre
Preparació:
Els espaguetis negres amb sípia són un plat mariner de tradició italiana molt visual i que pot sorprendre a primera vista. L’elaboració és molt senzilla. Primer bullim els espaguetis, recordeu utilitzar una proporció d’1 litre per cada 100 gr de pasta. Posteriorment tallarem la ceba en juliana i la sofregirem en oli d’oliva amb l’all. Hi afegirem la sípia, la caiena, els llagostins fins quedar cuits al punt. Emplatarem col·locant un llit d’espaguetis i la sípia i llagostins a sobre.
Curri balinès de sèpia
Ingredients:
- 3 paquets de Pesca Seleccionada Sípia Neta
- 180 gr de tomàquet triturat natural
- 1 llima
- Oli d’oliva verge extra
- 1 porro
- 1 ceba mitjana
- 1 cullerada de pasta tamarinde
- 250 ml de brou de pollastre
- 2 alls
- ½ cullerada cafè de cúrcuma
- ½ cullerada de cafè de coriandre mòlt
- ½ cullerada de cafè de curri anglès
- ½ cullerada de cafè de curri verd
- 5 cm de gingebre
- 1 cullerada de cafè de sucre
- Coriandre fresc
Preparació:
Gastronomia asiàtica a la nostra taula, nous sabors, sempre sorprenents. Tallem la sípia a tires i la coem en una paella amb oli. En una altra paella sofregim el porro, la ceba i els alls. A la paella de la sípia afegim la cúrcuma, coriandre mòlt, curri anglès, curri verd, la pasta tamarinde i ratllem el gingebre. Afegim el sofregit a la sípia i deixem que es barregin els sabors durant 5 minuts. Tirem el tomàquet i el sucre, juntament amb el brou de pollastre. Quan la sípia estigui tendra, la recepta estarà a punt.
Wok d’udon amb sèpia i llagostins
Ingredients:
- 300 gr de fideus udon
- 1 paquet de Pesca Seleccionada Sípia Neta
- 1 paquet de Pesca Seleccionada Llagostí Cuit
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1 pastanaga
- Salsa de soja
- Bolets shitake deshidratats
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
Viatgem al país del sol naixent per preparar uns fideus gruixuts a l’estil wok. El primer pas serà tallar en juliana les verdures i la sèpia a tires. Ruixarem oli al wok, i amb el foc fort saltarem les verdures, remenant amb freqüència per evitar que es cremin. Després afegirem la sípia i posarem a bullir la pasta udon juntament amb els bolets deshidratats shitake. Després serà el moment d’afegir els llagostins. Quan els udon estiguin llestos els escorrerem amb els shitake i ho afegirem al wok amb una mica de salsa de soja. Així de fàcil.
Sèpia amb soja, verdures i ou
Ingredients:
- 2 paquets de Pesca Seleccionada Sípia Neta
- 150 ml de salsa de soja
- 400 gr d’arròs basmati
- 3 pastanagues
- 4 ous
- 2 cebes
- 1 bròquil
- Sal i pebre
Preparació:
Finalitzem les receptes amb sèpia d’aquesta edició amb un plat sa per a tota la família. Primerament, courem l’arròs basmati i el reservarem. Escaldarem les pastanagues i el bròquil. Sofregirem la ceba a foc lent fins que quedi ben picada, després afegirem les verdures escaldades. També afegirem l’arròs i reservarem el plat. A part farem una truita amb els 4 ous, quan estigui a punt ja podrem emplatar. Posem la truita de base. A sobre col·locarem l’arròs amb les verdures i acabarem afegint un raig de salsa de soja sobre.
Aquestes són les receptes amb sèpia que us proposem. Tens en ment una recepta especial amb sèpia? Explica-la!
Deja tu comentario
Debe iniciar sesión para escribir un comentario.