El peix és un gran aliat a la cuina. A l’estiu és molt versàtil ja que, servit en plats freds, esdevé una alternativa fresca i saludable per a la cuina estiuenca.
Posem a la teva disposició una gran varietat en peixos perquè, malgrat la calor, puguis portar una dieta sana. Avui, al blog de Freskibo, et portem 5 receptes d’amanides de peix.
Amanida tèbia de bacallà
Ingredients:
1 paquet de bacallà al punt de sal
2 pastanagues
2 tomàquets
2 cullerades soperes de julivert picat
1 cullerada de cafè de sèsam torrat
Unes fulles de canonges
Unes fulles d’escarola
1 culleradeta de vinagre
2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
Una mica de sal
Preparació:
Per començar, posem a bullir una olla amb reixeta plena d’aigua i esperem que arribi al seu punt d’ebullició. Quan l’aigua ja estigui bullint, posem el bacallà sencer dins la vaporadora i ho coem uns 5-7 minuts.
Mentre s’està cuinant el bacallà, aprofitem per tallar i rentar l’escarola i els canonges. Els posem en una enciamera. Rentem les pastanagues i les tallem en trossets petits. Rentem els tomàquets i els afegim a l’amanida.
Finalment, quan el bacallà ja està cuinat, el posem a un plat i l’esmollem, retirant abans la pell. L’afegim a l’amanida, juntament amb el julivert picat i el sèsam, i amanim al nostre gust.
Amanida grega de salmó
Ingredients:
1 paquet de llom de salmó
Tomàquets cherry
Vàries fulles d’enciam
1 ceba morada
6 olives negres
1 porció de formatge feta
Una mica d’anet
Una mica d’alfàbrega
Una mica de sal
Una mica de pebre
2 culleradetes de suc de llimona
Oli d’oliva verge extra
Vinagre
Preparació:
Per començar, barregem l’oli, la sal, l’anet i el pebre en un bol. Barregem amb energia perquè quedi una mescla homogènia i deixem el salmó uns minuts en aquest bol.
Posem el salmó al forn ja preescalfat a 180ºC i deixem que es cuini, amb la pell cap avall, durant uns 12-15 minuts (segons la mida del peix).
Mentre el salmó es va cuinant, rentem i tallem la ceba, l’enciam, les olives negres i els tomàquets cherry, i reservem a la enciamera on vulguem servir el plat.
D’altra banda, anem preparant el guarniment: barregem el suc de llimona amb 3 culleradetes d’oli d’oliva i l’alfàbrega picada. Barregem bé i reservem.
El peix ja està a punt: el traiem amb cura del forn, retirem la pell i l’esmollem. L’afegim a l’enciamera juntament amb el formatge feta. Finalment, amanim amb el guarniment que hem reservat. Si ho preferim, podem esperar que el salmó es refredi abans de afegir-lo a l’amanida: de les dues maneres, ens quedarà una amanida saborosa i saludable.
Amanida de llagostins marinats
Ingredients:
1 paquet de llagostí cuit
250 g de ruca
2 alvocats
1 ceba morada
1 llimona
1 taronja
Una mica de julivert
½ cullerada de cafè de gingebre fresc
Una mica de sal
Tres cullerades de vinagre
Oli d’oliva verge extra
Preparació:
Comencem esprement la taronja. Piquem el julivert i ho barregem en un bol amb una cullerada d’oli i el vinagre. Ho barregem tot bé i reservem.
Pelem els llagostins cuits i els barregem amb la vinagreta que hem preparat. Els deixem a la nevera durant 30 minuts.
Tallem l’alvocat a trossets petits i reservem. A continuació, rentem, pelem i tallem la ceba. Rentem la ruca i ho reservem tot.
Ja està tot a punt! Barregem en una font la ruca, la ceba i l’alvocat, i ho barregem amb els llagostins marinats que teníem a la nevera.
Amanida de lluç
Ingredients:
1 paquet de lluç en filets
500 g d’escarola
200 g d’espàrrecs blancs
150 g de mango
70 g d’olives negres d’Aragó
150 g de maionesa
Sal
Pebre
Salsa de soja
1 cullerada sopera de menta fresca picada
Oli d’oliva verge extra
Preparació:
Comencem coent el lluç al vapor durant uns 12 minuts, segons la mida de la peça. Reservem.
Mentre el lluç s’està cuinant, barregem la maionesa, la salsa de soja i la menta fresca. Reservem.
Aprofitant el temps de cocció del lluç, rentem l’escarola i, ja escorreguda, la posem al bol on servirem la nostra amanida. Pelem i tallem el mango a daus petits. Afegim els espàrrecs blancs tallats, el mango tallat i les olives negres. Ho amanim tot amb la maionesa de soja i menta fresca.
Finalment, afegim el lluç ja cuinat, escorregut, sense pell i esmollat, per sobre de l’amanida.
Amanida de pop
Ingredients:
1 paquet de pop cuit
1 paquet de patates mini cuites
1 ceba morada
6 cherrys
2 ous
Sal
Vinagre
Oli d’oliva verge extra
Preparació:
Comencem coent els ous durant uns 10 minuts en aigua i sal. Un cop cuits, els passem per aigua molt freda, els pelem i els trossegem. Reservem. També aprofitem i coem les patates al microones. Deixarem les patates amb pell perquè l’amanida sigui encara més original.
Tallem el pop i reservem. Rentem i tallem la ceba en juliana i reservem.
Ho posem tot en un bol amb les patates, la ceba, els ous i els cherrys. Amanim al gust.
Deja tu comentario
Debe iniciar sesión para escribir un comentario.