El peix és un aliment que tant et pot servir en un àpat elegant o en una reunió més informal. La nostra gran varietat en peixos envasats i refrigerats també pot ajudar-te a l’hora de crear plats diferents. Tens ganes d’organitzar un pica-pica amb amics o familiars? Vols una solució ràpida que et faci quedar la mar de bé? Avui, al blog de Freskibo, t’ensenyem 5 receptes d’aperitius de peix.
Tàrtar de salmó salvatge d’Alaska
Ingredients:
1 paquet de salmó salvatge d’Alaska Freskibo
30 g de tomàquet
60 g d’alvocat
30 g de ceballot
Sal
1 cullerada de salsa de soja
1 cullerada de salsa Worcestershire
1 cullerada de suc de llimona
1 cullerada de vinagre de poma
2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
Preparació:
Comencem picant el salmó. Una vegada estigui picat ho posem en un bol i ho barregem amb la salsa de soja, la salsa Worcestershire, el suc de llimona, el vinagre de poma i l’oli d’oliva verge extra. És important tastar-lo de contínuament per trobar el punt perfecte segons el nostre gust. Una vegada obtingut el gust desitjat, ho posem a la nevera i deixem que reposi 30 minuts.
Aprofitem aquesta mitja hora per netejar, pelar i picar el tomàquet, l’alvocat i el ceballot. Passats els 30 minuts, ho afegirem tot a la barreja que teníem a la nevera. Ho barrejarem bé i ajustarem el punt de sal al nostre gust. Tornem a deixar reposar a la nevera 30 minuts més. Passada aquesta mitja hora, ja podem servir!
Barqueta de llagostins i pasta de full
Ingredients:
1 paquet de llagostins cuits Freskibo
1 làmina de pasta de full
Mitja dotzena d’alls tendres
1 ceballot
Una dotzena d’espàrrecs blancs
2 tomàquets
Oli d’oliva verge extra
Preparació:
Per començar, piquem el ceballot i el comencem a sofregir. Tot seguit, ratllem els tomàquets i els afegim al ceballot ja daurat. Ho mantenim al foc fins que quedi sec. Posem a bullir una olla amb aigua i un pessic de sal. Quan estigui bullint, afegirem els espàrrecs i els alls tendres. Quan s’hagin cuit, els reservem.
Ha arribat el moment de començar a treballar amb la pasta de full! La tallem en 4 rectangles. Repartim el sofregit que hem preparat entre els 4 talls de pasta de full. A sobre, posem uns llagostins, les puntes dels espàrrecs blancs i els alls tendres. A continuació, ja podem fornejar fins que quedin daurats i cruixents.
Creps de salmó i formatge
Ingredients:
1 paquet de filets de salmó Freskibo
250 g de formatge en llonzes
125 g de farina
Un quart de litre de llet
25 g de mantega
2 ous
Pebre
Sal
Preparació:
Comencem preparant la massa de les creps. Després de desfer la mantega, la barregem en un bol amb la llet, els ous i un pessic de sal. Ho batrem amb energia i deixem reposar la barreja durant 30 minuts.
Passada aquesta mitja hora, posem una mica de mantega i preparat per a creps en una paella. Quan ja les tenim llestes, ja les podem farcir. Sobre cada una posarem salmó i formatge. Ho enrotllem y les untem amb una mica de mantega. Les posem al forn uns 220º, fins que el formatge comenci a fondre’s.
Carpaccio de llobarro
Ingredients:
1 paquet de filet de llobarro Freskibo
Formatge mascarpone (al gust)
2 llimones
100 g de tàperes
Sal
Pebre
Vinagre de Mòdena
Oli d’oliva verge extra
Preparació:
Comencem filetejant el llobarro en làmines fines. Les reservem.
Exprimim les llimones. Salpebrem el suc de llimona. Quan estigui ben barrejat, regarem el llobarro amb el suc salpebrat i ho deixarem reposar un parell d’hores a la nevera.
Passades 2 hores, ja podem servir. Adornarem el llobarro amb tàperes, una mica de vinagre de Mòdena, una mica d’oli i formatge parmesà.
Sípia amb allioli
Ingredients:
1 paquet de sípia neta Freskibo
Oli d’oliva verge extra
Sal
Per fer l’allioli:
1 ou
1 all
Oli d’oliva verge extra
Sal
Llimona
Preparació:
Comencem tallant la sípia en daus. Posem a escalfar l’oli en una paella i, quan estigui molt calenta, posarem a coure la sípia, saltejant-la fins que quedi al nostre gust. Quan quedi daurada, la reservem. Ja podem començar a preparar l’allioli: abans exprimirem la llimona. Posem en una batedora el suc de llimona, l’all, l’ou i afegim una mica d’oli i sal. Comencem a batre fins que veiem que la barreja quedi compacta.
Ja podem posar l’allioli en un bol i començar a untar els daus de sípia!
Deja tu comentario
Debe iniciar sesión para escribir un comentario.