La truita irisada és un peix semigras i destaca per ser molt ric en àcids grassos omega 3. El seu percentatge de grassa és molt baix (3%) pel que té efectes positius per l’aparell cardiovascular i recomanable també per dietes baixes en grasses. La truita és rica en seleni, fòsfor, potassi i vitamines del grup B.
El sabor de la seva carn és suau i a textura molt fina. Necessita coccions molt lleugeres i és molt típic preparar-la al forn o farcida.
Amb aquesta carta, esperem que puguis gaudir d’aquest peix amb les 5 receptes de truita que et presentem en el blog de Freskibo.
Truita a la sidra
Temps: 40 minuts
Ingredients (per 2 persones):
- 2 Filets de Truita Freskibo
- ½ Kg de carbassó
- ½ Kg de pomes Golden
- 250 ml de sidra
- 200 ml de nata líquida
- 400 ml de Fumet de peix i marisc Freskibo
- 20 g de mantega
- 60 g de ceba
- 1 gra d’all
- Farina de blat
- Oli d’oliva verge extra
- Julivert
- Pebre negre molt
- Nou moscada
- Sal
Preparació:
- Per començar posa una quantitat abundant d’oli d’oliva en una paella, fregeix el gra d’all amb la ceba tallada a rodanxes i una mica de sal i reserva-ho.
- Mentrestant, talla els filets de truita en dos trossets i ho salpebres. Perquè no es trenquin, pots arrebossar els filets amb una mica de farina.
- Renta el carbassó i talla’l en rodanxes no massa gruixudes. Posa’l a bullir en aigua amb sal durant aproximadament 10 minuts perquè s’estovi i ho retires.
- Pela les pomes i talla-les en trossos fins. Escalfa una mica de mantega a una paella i cou-hi a foc lent els talls de poma fins que quedin lleugerament daurats.
- A continuació, afegeix les rodanxes de carbassó i els filets de truita enfarinats i cou-ho tot a foc mig durant 10 minuts aproximadament. Corregeix de sal si és necessari.
- Mentre es coguin els filets de truita, la poma i el carbassó, preparar la salsa de sidra. En una altra paella i a foc lent, posa el Fumet de peix i marisc, la sidra i la nata líquida amb una mica de sal i pebre fins que lligui remenant de tant en tant durant uns 15-20 minuts. Consell: pots afegir una mica de farina per acabar d’espessir la salsa.
- Munta el plat posant els dos trossos de truita i la guarnició de carbassó, poma i la ceba fregida en rodanxes que havies reservat a la base del plat. Tira per sobre la salsa de sidra fins a cobrir completament els filets.
- Per últim, decora el plat amb julivert picat i nou moscada per sobre.
Truita a la brasa amb verdures rostides
Temps: 40 minuts
Ingredients (per 2 persones):
- 2 Filets de truita Freskibo
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell gran
- 1 pebrot verd
- 1 carbassó petit
- 2 pastanagues
- 1 manat petit d’espàrrecs bladers fins (10-12 unitats)
- 2 tomàquets
- Oli d’oliva verge extra
- Crema de vinagre balsàmic de Mòdena
- Julivert
- Alls frescos
- Pebre negre molt
- Sal grossa
Preparació:
- Primer, neteja i asseca molt bé totes les hortalisses.
- Talla la ceba, el carbassó i els tomàquets en rodanxes; talla també el pebrot vermell, el pebrot verd, el carbassó i les pastanagues en tires longitudinals no molt amples (2-3 centímetres). No t’oblidis de treure les llavors i els pebrots.
- Assegura’t de que la graella està neta per evitar que s’enganxin les verdures. Com a consell, pots untar-les amb oli d’oliva.
- Sala les hortalisses i escalfa la graella. Quan estigui molt calenta posa-hi les verdures començant per les que tardin més en coure’s com els espàrrecs, la pastanaga i els pebrots. Deixa-les coure durant 4 minuts i afegeix la resta de verdures.
- Passats 6 minuts més podràs girar-les perquè s’acabin de coure per l’altre costat. Abans de girar-les pots untar-les de nou amb una mica d’oli.
- Salpebra les truites i quan hagis retirat les verdures, posa-les a coure esteses a la brasa pel costat de la pell. Deixa-les coure durant aproximadament 4 minuts. Per afavorir la cocció de la part sense pell pots cobrir els filets amb un tall de paper d’alumini.
- Per acabar, munta cada plat amb un filet de truita i posa-hi per sobre les verdures cuites.
Truita a la Navarra
Temps: 50 minuts
Ingredients (per 4 persones):
- 4 Filets de truita Freskibo
- 250 g de pernil salat (aprox. 8-10 talls)
- 8 patates petites
- 4 dents d’all
- 1 branqueta de julivert picat
- 1 branca de farigola picada
- Farina de per fregir
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Per les patates. Neteja bé les patates i posa-les a bullir en aigua amb una mica de sal durant aproximadament 20 minuts.
- Posa una mica d’oli a la una paella calenta i fregeix 2 dents d’all tallats en llesques fines durant 1 minut. A continuació, afegeix els talls de pernil salat i fregeix-les durant pocs segons.
- Retira els alls i les llesques de pernil sobre el paper absorbent per retirar l’excés d’oli.
- Farceix els filets de truita repartint els talls de pernil salat i d’all. Tira per sobre una mica de farigola fresca picada i tanca les dues meitats de filet amb l’ajuda d’un escuradents –si és necessari-.
- A la mateixa paella, posa una base d’oli d’oliva (8 cullerades) a escalfar. Mentrestant, enfarina els 4 filets de truita farcits i quan l’oli estigui calent, fregeix a foc mig les truites fins que quedin dorades sense oblidar-te de girar-les perquè es coguin pels dos costats.
- Una vegada cuites retira-les en un plat amb paper absorbent per treure l’excés d’oli.
- Munta els plats repartint les patates tallades per la meitat o en rodelles cobertes per una salsa a l’allet feta amb els 2 grans d’all, el julivert fresc picat i l’oli. Posa les truites i escampa per sobre una mica de julivert picat i retira els escuradents.
Truita al vapor amb algues i verduretes
Temps: 30 minuts
Ingredients (per 4 persones):
- 4 Filets de truita Freskibo
- 40 g d’algues deshidratades (wakame, nori, etc.)
- 100 g mongetes verdes
- 12 espàrrecs verds mitjans
- 1 ceba tendra
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Talla totes les verdures en juliana excepte els espàrrecs.
- En una cassola per coure al vapor amb aigua posa-hi les algues deshidratades.
- Escalfa-ho fins que arrenqui el bull.
- A continuació, afegeix els filets de truita i les verdures tallades en juliana.
- Cou durant 10 minuts les verdures i les truites.
- Posa un bon raig d’oli i salpebra-ho lleugerament.
- Munta el plat i serveix-ho ben calent.
Truita al forn amb patates i orenga
Temps: 40 minuts
Ingredients (per 2 persones):
- 2 Filets de truita Freskibo
- 2 patates grans
- 1 limón
- 1 ceba
- 6 tomàquets xerry
- 1 got de vi blanc
- Oli d’oliva verge extra
- Orenga fresc
- Cebollí picat
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Unta una safata per forn amb oli a la base i els costats.
- Mentre s’escalfa el forn, neteja i pela les patates. A continuació, talla en rodanxes no molt gruixudes la llimona, la ceba i les patates. Fer un tall en creu a la base dels 6 tomàquets.
- Fes una base de patates, ceba i llimona en rodelles per la safata. Afegeix també els tomàquets tallats.
- Salpebreja els filets de truita i col·loca’ls a la safata del forn. Abans de posar-los a sobre de les verdures, posa un rajolí d’oli per sobre les rodanxes de la base.
- Prepara una vinagreta amb el suc de llimona, 2 cullerades aproximadament d’oli d’oliva verge, el got de vi blanc i també l’orenga picat.
- Cobreix i remulla els filets de truita amb la salsa i posa-ho a coure en el forn a 180ºC durant 35 minuts aproximadament.
- Quan retiris els filets de truita del forn, decora el plat amb algunes fulles de julivert i cebollí picat per sobre.
Esperem els teus comentaris i consells per preparar els filets de truita Freskibo.
Deja tu comentario
Debe iniciar sesión para escribir un comentario.