La paella és un dels plats més internacionals de la gastronomia espanyola i dels més apreciats. Al llarg del litoral espanyol, una escena es repetirà una i una altra vegada: famílies o grups de persones compartint una paella. Aquest estimat plat el podem preparar de diferents formes però sempre amb un denominador comú, l’arròs. Avui al blog de Freskibo: 5 receptes de paella per a l’estiu.

Las receptes que us proposem a continuació estan pensades per a paelles de 4 comensals.

Paella de marisc

Ingredients:

320 g d’arròs de gra mig
Preparat per a paella Freskibo
Paquet de llagostins Freskibo
Paquet de musclos Freskibo
Paquet de sípia Freskibo
Fumet de peix
1 ceba
2 dents d’all
2 tomàquets madurs
½ pebrot vermell
100 g de pèsols
Julivert fresc
Safrà o colorant alimentari groc
Pebre negre
Sal
Oli d’oliva

Preparació:

Comencem fent el sofregit. A la paella posarem oli d’oliva, la ceba picada, dues dents d’all a troços, els dos tomàquets picats i també mig pebrot. Quan el sofregit comenci a escalfar-se, afegirem la sípia tallada i les cloïsses del preparat de paella Freskibo. Afegirem la sal i el pebre negre i ho anirem removent perquè els sabors es vagin barrejant. Després hi posarem els 320 g d’arròs i entre 900 – 1000 ml de fumet de peix. Anem removent contínuament i afegim el safrà o colorant alimentari, el julivert fresc picadet, els pèsols i la resta del marisc menys els llagostins. Provarem el punt de sal i de cocció. Deixarem que es vagi fent a cocció lenta durant 12-13 minuts, després afegirem els llagostins que teníem reservats. Deixarem uns minuts a foc lent, entre 4 i 5, per a que s’acabi de coure si fa falta i llest. Paella de marisc preparada per a servir.

Paella mar i muntanya

Ingredients:
320 g d’arròs de gra mig
Preparat de paella Freskibo
6 trossos de costellam de porc
2 cuixes de pollastre
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 ceba
Fumet de peix
2 dents d’all
2 tomàquets madurs

Preparació:

Començarem daurant el porc, el pollastre, els llagostins i els calamars. A mesura que estiguin daurats, els reservem. En la mateixa paella i oli farem el sofregit. Picarem tots els ingredients , afegirem la ceba i els pebrots i els deixarem escalfar a foc mig uns 10 minuts. Després, afegirem els tomàquets madurs pelats i tallats finament. Seguim coent a foc suau, quan el el tomàquet estigui cuit, uns 10 -15 minuts, serà el moment de tornar a afegir la carn i mariscos a l’arròs. Quan l’arròs s’hagi daurat lleument afegirem entre 900 – 1000 ml de fumet de peix i provarem per a rectificar el punt de sal. Cuinem l’arròs a foc mig durant 5 minuts. Amb el forn calent a 200 graus i sense moure res de la paella, ho cuinarem durant 10-11 minuts. Traurem la paella del forn i deixarem reposar uns minuts.

Paella d’arròs negre

Ingredients:

320 g d’arròs de gra mig
Preparat de paella Freskibo
Fumet de peix
1 paquet de sípia Freskibo
2 sobres de tinta negra de calamar
1 ceba mitjana
2 tomàquets madurs
2 dents d’all
Pebre vermell
Sal
Oli d’oliva verge extra

Preparació:

El primer pas serà picar els tomàquets, la ceba i les dues dents d’all. Ofegarem les verdures a foc mig, passats 10 minuts afegim el tomàquet i courem a foc lent uns 7 minuts, després, posarem la sípia a trossos, quan la sípia deixi de perdre aigua afegim una cullerada de pebre vermell. Un parell de minuts després podrem afegir l’arròs i els sobres de tinta. Remourem perquè la tinta tenyeixi uniformement. Un parell de minuts després ja podem afegir 900 – 1000 ml de fumet, corregim de sal i esperem a foc mig a que l’arròs hagi absorbit el fumet i ja podem servir. El temps de cocció de l’arròs serà d’uns 16-17 minuts aproximats.

Paella blanca

Ingredients:

320 g d’arròs de gra mig
Preparat de paella Freskibo
½ Pebrot vermell
Brou de verdures
100 g de cigrons cuits
2 cuixes de pollastre
1 porro
1 ceba
2 dents d’all
Pebre vermell
Vi blanc
Oli d’oliva verge extra

Preparació:

Comencem la preparació de la paella blanca ruixant la paella amb un generós raig d’oli d’oliva. Quan estigui calent posarem el preparat de paella Freskibo i les dues cuixes de pollastre. Quan tinguem el peix i el pollastre daurats, serà el moment de tenir tallades finament les verdures del sofregit. Tallar 1 porro, 1 ceba mitjana, 2 dents d’all, afegim les verdures a la paella i coure 10 minuts. El següent pas serà abocar dos gots de vi blanc i deixar que es vagi evaporant. Quan estigui completament evaporat afegim l’arròs i esperem que es dori. Quan ho estigui, afegim a la paella 900 – 1000ml de brou de verdures. Només ens queda esperar a que l’arròs estigui llest. Recorda que has de cuinar-lo entre 15 i 17 minuts, més el repòs.

Paella de bacallà

Ingredients:

1 paquet de bacallà al punt de sal Freskibo
320 g d’arròs de gra mig.
Fumet de peix
Pebre vermell
1 ceba
2 tomàquets
2 dents d’all
Safrà

Preparació:

Com en les anteriors ocasions, començarem fent el sofregit. Picarem els alls, ceba i tomàquets, sofregirem a foc lent durant 12-15 minuts. Seguidament esbocinarem el bacallà al punt de sal Freskibo i ho afegirem a l’arròs, daurem un parell de minuts i afegirem entre 900 – 1000 ml de fumet calent. Ara només faltarà que l’arròs absorbeixi el fumet. Un parell de minuts a foc fort perquè agafi el punt d’ebullició i després baixarem a foc mig uns 12 minuts més. Quan quedi poc fumet, apagarem el foc i deixarem reposar 5 minuts.

Aquestes són les nostres propostes per a receptes de paelles. Gaudeix amb els teus amics i família d’aquest plat tan nostre i tan estimat. No t’oblidis de comentar els teus trucs a l’hora de fer paella en la secció de comentaris.

Bon profit!