L’estiu és temps de tapes. Temps per passar l’estona en terrasses i aprofitant els rajos de sol i les fresques brises marines. Res millor per a completar l’escenari que unes saboroses i sanes tapes de peix Freskibo. Avui per acabar el mes d’agost: 5 receptes de tapes de peix. Comencem!

Croquetes de bacallà

Ingredients:

1 paquet de bacallà al punt de sal Freskibo
1 cullerada sopera de julivert fresc
Nou moscada
100 g de farina
600 ml de llet
Pa ratllat
2 ous
1 dent d’all
Oli d’oliva
Sal

Preparació:

El primer pas és laminar la dent d’all i daurar-lo en una paella amb un raig generós d’oli d’oliva. Picarem julivert fresc i ho afegirem a la paella. Remourem un parell de minuts perquè no s’enganxin els ingredients i esbocinarem el bacallà. Quan l’all i el julivert estiguin daurats abocarem el bacallà i continuarem removent durant dos minuts. Seguirem llançant els 100 g de farina. Sense deixar de remoure, observarem que la farina va agafant una tonalitat daurada, serà el moment de afegir la llet tíbia. Continuarem removent i afegint paulatinament la llet. Aquest pas és molt important per aconseguir que la beixamel qualli i tingui la textura desitjada.
Quan la massa sigui consistent i es desenganxi amb facilitat de la cullera, serà el moment de treure-ho del foc. Posarem la massa en una font, cobrirem amb paper film i deixarem que reposi 2 hores. El següent pas serà muntar i fregir les croquetes. Farem petites boletes amb les mans, o si volem que quedin uniformes, podem utilitzar una cullera de gelater. Les arrebossarem amb el pa ratllat i els dos ous, i ja podem fregir-les amb molt d’oli d’oliva. Quan estiguin llestes, les posarem sobre paper de cuina perquè absorbeixi l’excés d’oli i llest. Tots a taula!

Pudding de llobarro

Ingredients:

1 paquet de Filet de llobarro Freskibo
Salsa de tomàquet
4 ous
Nata líquida
1 pastanaga
1 porro
Maionesa
Mostassa
Sal
Oli d’oliva

Preparació:

En una olla amb oli d’oliva esbocinarem el peix i ho cuinarem juntament amb la pastanaga i el porro picat. Al cap de 5 minuts, quan veiem que els ingredients comencin a agafar color, els trèiem del foc i deixem reposar.
Paral·lelament, agafarem un bol i afegirem: ¼ de litre de nata líquida, ¼ de litre de salsa de tomàquet, els ous, un pessic de sal, pebre i el peix. Ho batrem tot. Quan quedi una massa uniforme, la col·locarem en un motlle al bany maria. Ho introduirem al forn, escalfat a 100º, i ho deixarem coure durant 90 minuts. Quan estigui llest deixarem reposar. Per acabar, tallarem el pudding en petites porcions i servirem amb dos petits plats de maionesa i mostassa per acompanyar la tapa.

Bunyols de lluç

Ingredients:

1 paquet de filets de lluç Freskibo
Maionesa
Mostassa de Dijon
2 ous
50 g de farina
1 cullerada sopera de julivert fresc
1 dent d’all
Llevat
Oli d’oliva
2 rovells d’ou
Sal
Pebre negre
Suc de 1 llimona

Preparació:

La preparació dels bunyols s’assembla a la realitzada per a les croquetes de bacallà, però amb alguna modificació. Esbocinem el lluç i barregem amb l’all i el julivert. Quan tinguem tots els ingredients al bol, afegirem els ous, un sobre de llevat i els 50 g de farina. Remourem fins que la barreja quedi homogènia, quan ho aconseguim deixarem reposar durant 15 minuts. Passats aquests minuts procedirem a fregir els bunyols. Els donarem forma amb les mans i introduirem en una paella amb abundant oli d’oliva calent. Quan estiguin llestos, absorbirem l’excés d’oli amb paper de cuina i només ens quedarà preparar la maionesa amb mostassa. Per preparar-la, seguirem el mètode tradicional de preparació de maionesa, però afegint una cullerada de mostassa de Dijon. Només ens faltarà presentar els bunyols amb un petit recipient per la maionesa de mostassa per poder sucar.

Delícies de carpaccio de salmó amb tomàquet

Ingredients:

1 paquet de salmó salvatge Freskibo
Suc d’1 llimona
Cebollí
Pebre negre
Sal
1 baguette
3 tomàquets
Orenga
Oli d’oliva
Tàperes

Preparació:

Seguirem la recepta de carpaccio que vam preparar anteriorment a la nostra publicació sobre Com preparar un carpaccio de peix perfecte. Quan tinguem preparat el carpaccio adaptarem la recepta al format tapa. Escaldarem els tomàquets, traurem la pell i les llavors. Afegirem un raig generós d’oli d’oliva, un pessic de sal i d’orenga, reservem. Per altra banda, agafarem la barra de pa, tallarem llesques fines i les torrarem al forn. Quan tinguem les llesques torrades i cruixents, ja podem muntar el plat. Agafarem una llesca, col·loquem una culleradeta de tomàquet amanit, que prèviament hem tallat a daus molt petits, un parell de rodanxes de carpaccio amb unes tàperes i cebollí per sobre. A menjar!

Broqueta de sípia al pesto

Ingredients:

1 paquet de sípia Freskibo
1 ceba
1 pebrot vermell
Alfàbrega
Festucs
Oli d’oliva
Pinyons

Preparació:

Picarem la ceba i el pebrot i ho sofregirem amb oli en una paella. També tallarem la sípia a daus i ho llançarem a la paella. Quan el peix estigui fet, apagarem el foc i deixarem reposar. Per altra banda, prepararem la salsa pesto. En un recipient per a batedora afegirem: un raig generós d’oli, un grapat de pinyons i un altre d’alfàbrega fresca. Triturarem tota la barreja fins a aconseguir la textura desitjada. Amb tot preparat, procedirem a muntar el plat. Punxarem els ingredients de la següent manera: pebrot, sípia, ceba, pebrot, sípia i ceba. Seguirem untant unes cullerades de pesto per sobre de les broquetes i acabem empolvorant amb uns festucs triturats.

Aquestes són les propostes de Freskibo per a preparar unes tapes de peix estiuenques, sanes i saboroses. No t’oblidis de comentar quines són les teves tapes de peix preferides.
Bon profit!