Avui celebrem el dia dels enamorats. Un dia de Sant Valentí que volem sigui especial, i des de Freskibo farem tot el possible perquè així sigui. Hem preparat una selecció de 5 receptes amb ingredients afrodisíacs per sorprendre la teva parella amb un sopar apassionat. Comencem!

 

Tàrtar de salmó, alvocat i mango

El salmó, com a peix blau, té altes concentracions de vitamina E. Aquesta vitamina té capacitats de reduir el cansament, és antioxidant i estimula el desig sexual. Per altra banda l’alvocat és molt ric en vitamina E, B6 i potassi, que regulen la producció d’hormones i li atorguen un gran poder afrodisíac.

Ingredients:

  • 1 paquet de Salmó salvatge d’Alaska Freskibo
  • Ceba tendra
  • ½ alvocat
  • ½ mango
  • ½ ceba
  • Sal
  • Suc de llima
  • Salsa de soja
  • Mostassa de Dijón
  • Mel
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre

Preparació:

Començarem picant finament la ceba i la posarem en un bol. Afegirem el suc d’1 llima, 2 cullerades de salsa de soja, 1 cullerada d’oli de sèsam, 2 cullerades de mostassa de Dijón i una cullerada de mel. Ho remourem tot perquè els ingredients es vagin integrant i reservarem el bol tapat en paper de film durant 1 hora. Per altra banda picarem el mango, l’alvocat i el salmó en petits daus. Els afegirem al bol, remourem per harmonitzar tots els sabors i tornarem a cobrir amb paper de film perquè reposi durant 2 hores. Una vegada hagi passat aquest temps només ens quedarà emplatar. Farcirem un motlle rodó i ho rematarem amb una mica de ceba tendra picada per sobre i un raig d’oli d’oliva.

 

Marinera de tonyina amb salsa d’ametlles

En el món àrab és tradició menjar un grapat d’ametlles abans de practicar sexe. Són considerades un dels aliments més afrodisíacs i que millor aconsegueixen despertar el desig sexual. La tonyina, com a peix blau, també té característiques afrodisíaques. Té alts nivells de vitamina B3, un vasodilatador que millora l’activitat sexual.

Ingredients:

  • 1 paquet de Marineras de tonyina Freskibo
  • Panets d’hamburguesa
  • Ametlles
  • All
  • Ceba
  • Llesques de pa
  • Salsa de tomàquet
  • Nata líquida
  • Vi blanc
  • Enciam
  • Llet
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

Picarem la ceba i separarem la meitat. Sofregirem la meitat de la ceba amb un raig d’oli d’oliva, juntament amb 2 llesques de pa tallades a quadres. Triturarem 150 gr. d’ametlles, fins que quedi fi com una picada. Les afegirem sense deixar de remoure. Al cap d’un parell de minuts abocarem 3 gots de vi blanc, deixarem ofegar uns minuts i afegirem un parell de cullerades de salsa de tomàquet. Remourem i deixarem reposar uns minuts. Quan la mescla estigui reposada, afegirem un got de caldo de pollastre i 75 ml. de nata líquida. A foc mig – baix anirem removent fins a aconseguir la textura desitjada. Per altra banda passarem la Marinera de tonyina Freskibo per la graella fins que estigui al punt. Després tallarem els panets i els torrarem lleugerament per tenir una textura cruixent. Ara ja podem muntar el plat. Agafem el panet, col·locarem un llit amb la ceba que hem reservat, després la Marinera, unes cullerades generoses de salsa d’ametlles, posarem unes fulles d’enciam i ho coronarem amb l’altra meitat del panet.

 

Salmó a la graella amb salsa de maduixes

Dins de l’imaginari popular les maduixes sempre han sigut relacionades amb la passió i el sexe, i no de forma fútil. Les maduixes tenen propietats vasodilatadores i és un estimulant del nostre sistema nerviós. Juntament amb les propietats del salmó aconseguirem un plat molt “calent”.

Ingredients:

Preparació:

El primer pas seria triturar mig quilo de maduixes, prèviament les haurem rentat i tret les fulles verdes. Guardarem 3 o 4 per decorar el plat. Posarem en una cassola les maduixes triturades, 1 raig de vi blanc, 1 cullerada de vinagre balsàmic de Mòdena, unes fulles de menta, un pessic de pebre i una cullerada de sucre morè. Amb foc mig – baix, anirem removent la barreja fins a aconseguir la textura desitjada. Recordem de retirar les fulles de menta una vegada tinguem la salsa feta procedirem a passar el salmó a la graella. Quan tinguem el peix daurat per l’exterior i sucós el retirem. Emplatarem el salmó i un parell de cullerades de salsa de maduixes.

 

Tortilles de lluç amb salsa picant

El compost químic que provoca el picant en els pebrots és la capsaïcina. Aquest element té efectes metabòlics: estimulant el sistema cardiovascular, dilatant vasos sanguinis i arribant a provocar que suem. Aquesta activació del sistema cardiovascular provoca que el cervell comenci a alliberar endorfines i despertar el nostre desig sexual.

Ingredients:

  • 1 paquet de Filets de Lluç Freskibo
  • Julivert
  • Bitxo
  • Salsa Harissa
  • Formatge fresc per untar
  • Pebre vermell
  • All
  • Pebre negre
  • Llimes
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • Tortilles de blat
  • Tomàquets

Preparació:

Començarem fregint el lluç en una paella amb unes gotes d’oli d’oliva i especiant amb pebre vermell. Quan estigui llest el reservarem. Per altra banda picarem el tomàquet, el julivert i un bitxo. Procurant retirar les llavors. En un bol a part barrejarem uns 100 gr. de formatge fresc per untar amb 1 cullerada de salsa Harissa, el suc d’1 llima i ho remourem a consciència per ajuntar tots els sabors. Escalfarem les tortilles en una paella per aconseguir una textura més mal·leable i procedirem a l’emplatat. Començarem amb els tomàquets, afegirem el lluç esbocinat en trossos petits i acabarem amb la salsa a base de formatge i picant. Ho enrotllarem i ja ens ho podem menjar!

 

Espaguetis Diavolo

El marisc és un altre dels aliments amb major poder afrodisíac. El zinc que contenen els llagostins és responsable de la maduració sexual i un dèficit d’aquest mineral ens pot eliminar el desig carnal. Si ajuntem les propietats del llagostí al picant de la caiena, tindrem un plat molt “calent”.

Ingredients:

Preparació:

Començarem tallant l’all en rodanxes i els daurarem amb un generós raig d’oli d’oliva i mitja cullerada de caiena en pols. Quan els alls estiguin daurats els retirarem mantenint l’oli. Després serà el torn dels llagostins, els pelarem i daurarem amb el mateix oli que a l’all. Una vegada fets, els reservarem. El següent pas serà coure els espaguetis, sempre amb aigua abundant i seguint les instruccions de temps de cocció recomanats per la marca. Després ajuntarem els llagostins, els alls i 250 ml. de nata per cuinar a la paella amb l’oli de l’all amb caiena. Ho anirem removent a foc mig – baix. Una vegada hàgim assolit la textura desitjada afegirem els espaguetis i ho remenarem perquè es xopi de la salsa. Una vegada tots els sabors s’hagin unit rectificarem de sal i servirem amb una mica d’orenga. Bon profit!

 

Aquestes són les nostres propostes de receptes afrodisíaques per passar un gran San Valentí, però segur que sabeu altres receptes “picants”. Comparteix-les amb nosaltres com a comentari. Feliç Sant Valentí!