El peix aporta una gran quantitat de nutrients al nostre organisme. A la vegada, també contribueix a fer que portem una dieta sana. La primavera és una estació d’alts i baixos de temperatura, fet que fa important alimentar-nos bé per evitar pescar un refredat. Avui al blog de Freskibo, et portem una selecció de 5 receptes de peix per a la primavera. Preparats?
Amanida primaveral de salmó, formatge fresc i ruca
Ingredients:
- 1 paquet de llom de salmó Freskibo
- Formatge fresc
- Ruca
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
- Vinagre
- Sèsam
Preparació:
Comencem tallant el filet de salmó en daus petits. En un bol barrejarem l’oli, una mica de vinagre, un pessic de sal i les llavors de sèsam. Ho barregem bé i ho reservem. En una safata, o plat, la ruca i el formatge fresc. Amb la vinagreta que hem preparat reguem generosament el salmó tallat a daus. Ho afegim a la ruca i al formatge fresc. Bon profit!
Wok de musclos, anacards, verduretes i llagostins
Ingredients:
- 1 paquet de Musclos gallecs cuits Freskibo
- 1 paquet de Llagostins cuits Freskibo
- Ceba
- Pebrot vermell
- Pebrot verd
- Anacards
- Salsa de soja
- Pastanaga
- Carbassó
- Espàrrecs verds
Preparació:
El primer pas és picar la ceba i sofregir-la amb un raig d’oli en un wok. Quan estigui daurada, procedirem a posar la resta de verdures picades. A foc mig/baix anirem removent amb una cullera gran de fusta o espàtula. Quan observem que les verdures estiguin daurades, afegirem un grapat d’anacards, els llagostins i musclos sense clova. Aprofitarem per ruixar les verdures i mariscos amb un raig de salsa de soja. Pujarem una mica el foc i remourem continuadament. Quan observem que els llagostins estiguin fets, el plat estarà llets i podrem servir.
Llesca de salmó marinat a la primavera
Ingredients:
- 2 paquets de llom de Salmó Freskibo
- Llesques de pa
- Pastanaga
- Enciam
- Tomàquets cherry
- Sal
- Mel
- Mostassa
- Oli d’oliva verge extra
Pel marinat:
- Sal grossa
- Sucre
- Pebre negre
- Anet
Preparació:
Aquesta recepta és perfecta per un dia de calor on ens ve de gust quelcom fresc i saborós. Començarem amb el marinat, hem de tenir en compte que el procés durarà 48 hores. Agafarem un dels lloms, i posarem la barreja de 30 g de sal grossa, 30 g de sucre i unes branques d’anet fresc sobre la carn. A continuació posarem l’altre llom de salmó sobre perquè també es mulli del marinat. Enrotllarem els dos lloms amb paper de film, ha de quedar com un entrepà i amb els extrems oberts perquè pugui sortir el líquid sobrant. Posarem un pes a sobre, un parell de paquets d’1 kg d’arròs serà suficient, i ho deixarem a la nevera durant 24h. Quan passin les hores traurem els lloms, buidarem el suc sobrant i li donarem la volta perquè es marini l’altre llom. Quan hagin passat les segones 24 hores netejarem els dos lloms amb aigua, sense deixar restes de la marinada, i secarem amb paper absorbent. Amb el salmó marinat tallarem un dels lloms en rodanxes, l’altre el guardarem pels pròxims plats. La preparació de llesca és molt simple. Tallarem un parell de llesques de pa de 2 centímetres, com a màxim, de gruix. Posarem un llit de fulles d’enciam, una mica de pastanaga tallada en juliana i els tomàquets cherry. El següent pas serà posar les rodanxes de salmó marinat i coronarem el plat amb una vinagreta que farem barrejant una cullerada de mostassa i mel.
Arròs tropical amb sípia
Ingredients:
- 1 paquet de Sípia neta Freskibo
- Arròs
- Alvocat
- Cebeta
- Coco
- Llet de coco
- Sal
- Pebre negre
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
Comencem tallant la sípia a tires, les passarem uns minuts per la paella amb unes gotes d’oli d’oliva i una cebeta picada. Quan estiguin daurades les retirarem. Seguirem obrint el coco, extraient la polpa i reservant-la juntament amb l’aigua. A continuació posarem la polpa i l’aigua en una paella. Esperarem que es dori la polpa i afegirem un got d’arròs i deixarem que es vagin fent. Si veiem que l’arròs absorbeix molta aigua podem afegir una mica de llet de coco. Més endavant, quan l’arròs estigui llest, afegirem la sípia i salpebrem els ingredients. Després d’uns minuts escalfant-se ho retirarem del foc. Emplatarem col·locant unes tires d’alvocat fresc.
Pop a la primavera
Ingredients:
- 1 paquet de Pop cuit Freskibo
- Pebrot vermell
- Api
- Porro
- Cebollí
- Alls
- Oli d’oliva verge extra
- Ceba
- Pastanaga
Preparació:
Començarem la recepta picant 6 dents d’all i 1 ceba. Ho escalfarem en una paella amb oli fins que agafin un to daurat. A continuació tallarem en juliana: 1 porro, 1 cebollí, 1 api, 1 pastanaga i mig pebrot vermell i ho incorporarem a la paella. Per altra banda, passarem una mica d’aigua pel pop i ho tallarem a daus. Quan les verdures estiguin amb la textura desitjada posarem el pop durant un parell de minuts i ja ho podem retirar.
Aquestes són les nostres propostes de receptes primaverals. Uns plats frescos i plens de sabor per començar a encarar l’arribada de la calor. La setmana següent més novetats en el blog de Freskibo.
Deja tu comentario
Debe iniciar sesión para escribir un comentario.