El peix no ha estat tradicionalment un aliment que entusiasmi els més petits. Amb l’arribada de les Marineras de Freskibo, saboroses hamburgueses de lloms de peix, nens i nenes poden gaudir de tots els beneficis del peix amb un sabor de primera. Però tenim més opcions per aconseguir que els nens mengin peix. Amb matèries primeres de primera qualitat cuinarem uns plats que els agradaran. Avui al blog de Freskibo, una selecció de 5 originals receptes de peix per nens. Comencem!
Nuggets de salmó
Ingredients:
- 1 paquet de Salmó salvatge d’Alaska Freskibo
- Oli de girasol
- Ous
- Pa ratllat
- All picat
- Julivert sec picat
Preparació:
Comencem tallant el salmó a daus de 3 o 4 centímetres. En un petit bol barregem el pa ratllat amb un parell de cullerades d’all picat i el julivert sec picat. D’aquesta manera donarem un punt de sabor al’arrebossat. Mullarem els daus de salmó amb l’ou, prèviament batut en un bol, i hi afegirem el pa ratllat. En una paella amb abundant oli de gira-sol fregirem els nuggets de salmó. Quan tinguin un daurat cruixent, traurem els daus i els deixarem reposar en paper de cuina per absorbir l’oli restant. Podem servir-los com a entrant acompanyats de quètxup, mostassa o maionesa.
Pastís de lluç i llagostins
Ingredients:
- 1 paquet de Filets de lluç Freskibo
- 1 paquet de Llagostins cuits Freskibo
- Maionesa/salsa rosa
- Nata líquida
- Llet
- Tomàquet fregit
- Mantega
- Pa ratllat
- Ous
- Oli d’oliva
Preparació:
Començarem la preparació bullint el lluç en un cassó. Una vegada l’aigua estigui en ebullició, retirarem el lluç i l’esmicolarem juntament amb els llagostins. Donarem un toc de paella al lluç i els llagostins amb unes gotes d’oli d’oliva. Posteriorment posarem en un bol gran els següents ingredients en l’ordre indicat: 6 ous batuts, 500 ml de nata líquida i 250 ml de llet. Remenant constantment fins que quedi tot ben lligat. Després afegim 150 gr de tomàquet fregit, el lluç, els llagostins i dos pessics de sal. Remenem fins que quedi tot ben filat. En un motlle untem el fons i les parets amb mantega i les recobrim amb pa ratllat, retirarem les restes sobrants i evocarem el contingut del bol. Ara només ens quedarà la cocció, que realitzarem al bany maria a 180 graus. Anirem controlant el pastís i, al cap d’uns 60 minuts, el tindrem llest.
Quiche de tonyina
Ingredients:
- 1 paquet de Marineras de Tonyina Freskibo
- Pasta brisa
- Nata líquida
- Ous
- Formatge ratllat
- Mantega
- Nou moscada
- Sal
- Pebre
Preparació:
Untarem amb mantega un recipient que pugui anar al forn i col·locarem el full de pasta de brisa. En un bol a part batrem 3 ous, afegirem 200 ml de nata líquida i esmicolarem 1 Marinera de tonyina Freskibo. També afegirem una mica de sal, pebre i nou moscada. Aboquem la barreja sobre la pasta brisa i ja podem coure-ho a 180 graus durant 30 minuts. Després afegirem formatge ratllat a sobre i ho gratinarem durant 10 minuts més.
Gelat de peix
Ingredients:
- 1 paquet de Filets nets de Lluç Freskibo (sense espines ni pell)
- Formatge en crema
- Llet
- Molla de pa
- Ous batuts
- Pa ratllat
- All
- Sal
- Pebre
- Oliva d’oliva
Preparació:
Triturem i barregem bé tots els filets de lluç Freskibo, 50 gr de crema de formatge, 75 gr de molla de pa, 50 ml de llet, un polsim de sal i de pebre i, si ho volem afegir, 1 gra d’all. El resultat final ha de ser una pasta semblant a la massa per a croquetes. Omplim uns motlles de gelat amb la barreja, procurant que la superfície quedi llisa, posem un palet de gelat a cada motlle i els fiquem al congelador. Unes hores més tard passem els gelats per la barreja de 2 ous batuts i uns 200 gr de pa ratllat. Posem una paella amb oli calent i anem fregint els gelats de 2 en 2. Els farem a foc lent perquè volem que els gelats quedin fets per dins i daurats per fora, durant uns 4 o 5 minuts aproximadament. Els retirem del foc i els deixem reposar sobre paper absorbent perquè eliminin l’excés d’oli. Els nens poden gaudir d’aquests gelats acompanyant-los de quètxup o de maionesa.
Mini pizzes de salmó
Ingredients:
- 1 paquet de Salmón salvaje de Alaska Freskibo
- Tomàquets
- Ceba
- Sal
- Sucre
- Mozzarella
- Farina
- Llet
- Oli d’oliva
Preparació:
Comencem preparant la massa de la pizza dins d’un bol. Barregem 4 cullerades de farina, 2 d’oli i 2 de llet amb una mica de sucre i sal. Ho barrejarem bé fins que ens quedi una bola i la deixem reposar uns 30 minuts. Durant el temps de repòs d’aquesta barreja, començarem a picar mitja ceba i la courem amb una mica d’oli. Quan la ceba estigui daurada hi afegim 3 tomàquets picats, 1 cullerada de sucre i una mica de sal. Deixarem que es vagi fent uns 20 minuts més. Tornem a la massa, que ja haurà reposat. L’estirem amb un corró, la tallem (podem tallar-la a triangles o a quadrats, al nostre gust) i la deixem al forn, a una temperatura de 180 º, uns 20 minuts. Una idea! Podem tallar el salmó amb la mateixa forma que hem tallat la massa, així el resultat serà més original. Passem el salmó per una paella amb una mica d’oli i sal. Per servir-les posarem, sobre cada mini pizza una mica de tomàquet, un tros de formatge i, a sobre, un tros de salmó. A l’atac!
Aquestes són les nostres propostes per introduir el peix a la dieta dels més petits. Tens les teves pròpies receptes de peix per nens? Comenta’ns-ho!
Deja tu comentario
Debe iniciar sesión para escribir un comentario.