El peix és un aliment sa que convé consumir sovint. És ric en proteïnes, en vitamines i minerals. Menjar peix és bo per a la salut cardiovascular. Per això, a la vista de la vida estressant que portem tots, és molt important que el peix formi part de la nostra dieta. Per ajudar-nos a portar una vida més sana, et presentem 5 receptes de peix per al tupper de cada dia. El nostre ampli assortiment de peix envasat i refrigerat farà que prepara-te el dinar de la feina sigui molt més fàcil.

Sípia acompanyada de pèsols saltats

Ingredients:
1 paquet de sípia neta Freskibo
Pèsols
All
Julivert picat
Ceba caramel·litzada
Oli d’oliva verge extra

Preparació:
Comencem caramel·litzant la ceba. Una forma molt senzilla i ràpida de fer-la és: després de tallar-la en juliana, posar-la en una paella amb sucre i una mica d’aigua. Només haurem d’anar removent fins que l’aigua s’evapori, procurant que la ceba no es cremi. Quan estigui llesta la reservem.
A continuació, marcarem la sípia a la paella amb una mica d’oli d’oliva. La marcarem pels dos costats. Una vegada llesta, la tallarem en trossos i la reservem.
Utilitzarem la mateixa paella, afegint una mica més d’oli d’oliva, per saltar els pèsols i l’all picat: així agafaran el gust de la sípia que haurem marcat prèviament.
Quan els pèsols i l’all estiguin llestos, ho afegim a la sípia i a la ceba caramel·litzada. Bon profit!

Dorada a la planxa amb quinoa

Ingredients:
1 paquet de filet de dorada Freskibo
Quinoa
Oli d’oliva verge extra

Preparació:
El primer pas serà netejar la quinoa i coure-la segons el nostre gust (aproximadament 15 minuts). Una vegada llesta, la reservem. Ara és el moment de preparar la dorada. La passem per la planxa i, quan ja estigui al punt, l’acompanyem de la quinoa que hem reservat abans. Corregim de sal i llestos.
Un plat sa, bo i ràpid!

Amanida de bacallà amb escarola i poma

Ingredients:
1 paquet de bacallà al punt de sal Freskibo
Escarola
Pomes
Ou
Oli d’oliva verge extra

Preparació:
Començarem bullint l’ou. Passats uns 10 minuts, el pelem, tallem a bocins i el reservem.
A continuació, rentem 2 pomes i les tallem a daus. Conservarem o traurem la pell segons les nostres preferències. Les reservem.
Tallem el bacallà a daus i els fregim en una paella amb un raig d’oli d’oliva. Quan estiguin daurats els reservem.
Ja podem muntar la nostra amanida: comencem amanint al nostre gust l’escarola. Després afegim la poma, l’ou i, en últim lloc, el bacallà.
Llest per guardar al tupper.

Fish and chips de llobarro

Ingredients:
1 paquet de filets de llobarro Freskibo
Farina
Cervesa
Llevat
Patates
Sal
Pebre negre
Oli de gira-sol

Preparació:
Abans que res, salpebrem al nostre gust el llobarro. Reservem.
A continuació, barregem en un bol gros 3 cullerades de llevat i 250 ml de cervesa. Batrem la barreja fins a obtenir una crema densa. La reservem.
Ara és el moment de posar l’oli al foc, ha d’estar ben calent.
Mentre l’oli es va escalfant, preparem un plat amb farina i anem xopant els filets de llobarro. Els espolsarem una mica per evitar l’excés de farina. Immediatament, els mullarem amb la crema que hem preparat abans i ho escorrerem. Els anem dipositant en un plat. Mentrestant, bullim les patates i també les escorrem.
Quan tinguem tots els filets de llobarro enxopats de la crema, els fregirem amb oli abundant, fins que quedin ben daurats.
És el torn de fregir les patates: les farem en el mateix oli que hem fregit el llobarro.
Un plat estil british.

Salmó al vapor amb albergínies

Ingredients:
1 paquet de salmó salvatge d’Alaska Freskibo
Albergínies
Iogurt grec
Llimona
Julivert
Menta
Sal
Oli d’oliva verge extra

Preparació:
Comencem esmicolant el salmó al nostre gust: en daus, tires o petits filets. Ho cuinem al vapor (aproximadament 10 minuts) i reservem.
A continuació, rentem, tallem l’albergínia en juliana o daus i la fem a la planxa. Reservem.
Prepararem l’acompanyament: barrejarem en un bol 1 iogurt, unes gotes de llimona espremuda (al gust), un pessic de julivert picat i unes fulles de menta. Ho salpebrem com ens agradi i reservem.
En el tupper servirem el salmó acompanyat de l’albergínia i, en un costat, disposarem la salsa. Un plat sa i molt fàcil de preparar!

Aquestes són les nostres propostes de receptes de peix per a portar al tupper, però segur que tu en saps d’altres. No t’oblidis de comentar-nos-les!