L’estiu ja és aquí i les barbacoes arriben per quedar-se. Reunions familiars i grans sobretaules són una bona excusa per menjar a l’aire lliure i reunir-nos amb la família i els amics.
Les barbacoes més tradicionals són copioses i riques en grasses però nosaltres te’n proposem altres de més sanes, lleugeres, saboroses i saludables: les barbacoes de peix, som-hi!
Els peixos i mariscs cuits a la brasa tenen un gust més intens, natural i ens aporten aquell sabor de brasa i textura cruixent tant característic que tant ens agrada. Avui us proposem algunes opcions amb les que sorprendreu els vostres comensals.
Primer, i mentre preparem la barbacoa, us suggerim començar amb un aperitiu de llagostins cuits Freskibo. Serveix-los amb una maionesa i xixina d’herbes fresques o, una salsa tàrtara o bé simplement al natural amb una bona copa de vi blanc o l’aperitiu que més us agradi.
La barbacoa ja està pràcticament llesta però encara no té la brasa ben feta. És el moment de posar en una paella de ferro fos una bossa de musclos o escopinyes Freskibo. Aboca-ho tot en una cassola o paella, tapa-ho i escalfa-ho directament a la brasa perquè s’impregnin d’un gust lleugerament fumat. Abans de menjar acompanya-hi un rajolí d’oli verge extra.
Després dels aperitius la brasa ja és a punt. El salmó Freskibo, de qualitat suprema i pescat en aigües noruegues, serà un bon aliat per la brasa. El podem posar directament sobre la graella amanit amb sal o un marinat previ. Us suggerim barrejar a parts iguals oli de sèsam, salsa de soja i oli d’oliva i marinar el peix a la nevera entre 1 i 2 hores. Després cou-lo a la brasa i ja estarà llest per menjar.
Preparem ara una sípia neta Freskibo. Per això talla-li les vores amb unes tisores perquè al posar-la a la brasa es mantingui plana i es cogui de forma uniforme. Pots servir la sípia amb la tradicional picada d’all, julivert i oli d’oliva. O també us suggerim que prepareu la picada el dia anterior i li afegiu uns bri de safrà que prèviament escalfareu en una paella per despertar-ne els aromes. Aquest oli, a més, el podràs guardar per altres dies.
La pota de pop cuita Freskibo és ideal per fer a la brasa. 3 minuts per cada costat perquè quedi cruixent i lleugerament fumada i serveix-la amb un bon allioli o salsa romesco. Acompanya-la amb unes patates prèviament bullides i marcades a la graella juntament amb el pop. I per rematar, l’estrella de la barbacoa, l’hamburguesa de peix Marineras Freskibo. Les trobaràs de tonyina; salmó i lluç; bacallà amb espàrrecs; i de gambes i lluç. Per això cal escalfar una paella de ferro fos a la graella de la brasa prèviament. Quan la paella estigui calenta, cou-les. Són delicioses quan tenen aquell gust de brasa que tant ens agrada i, les pots acompanyar amb unes verdures fresques cuites a la brasa, panotxes, patates rostides, una bona amanida o de forma tradicional amb un bon pa de Viena, enciam, tomàquet i formatge, a més de maionesa, quetxup o mostassa per fer un àpat deliciós.
Si vols treballar una miqueta i fer feliç als teus comensals fes unes broquetes amb els nostres peixos de selecció Freskibo: salmó, lluç, bacallà, entre altres. Intercala trossos de peix i verdures (tomàquet xerri, panotxes, espàrrecs, daus de patata bullida) i acaba-les a la brasa i acompanya-les amb la salsa que més t’agradi, o bé damunt d’una torrada de pa untada amb all i feta a la brasa. Segur que sorprendràs a més d’un.
Aquesta és la nostra proposta de barbacoa de peix Freskibo. Ens agradaria molt que la provis i ens facis propostes d’idees diferents. No t’oblidis d’explicar-nos-les en els teus comentaris.
Deja tu comentario
Debe iniciar sesión para escribir un comentario.