Durant la tercera edat és especialment important mantenir una dieta equilibrada. Que ens aporti els nutrients específics per superar les deficiències pròpies de l’edat. Hidrats de carboni, vitamines, proteïnes o greixos són essencials per a un correcte funcionament de l’organisme. I en aquest funcionament és d’una vital importància el peix. Els àcids grassos del peix són del tipus Omega 3, especialment indicats per als més grans. A continuació descobrirem aquests magnífics beneficis del peix.
Els principals beneficis de l’àcid Omega 3 es concentren en dues zones molt concretes: el cor, els músculs i el cervell. Primerament ens concentrarem en analitzar què aporta el consum de peix al cor i al sistema circulatori de les persones, en general, i a la gent de la tercera edat, en particular.
L’Organització Mundial de la Salut recomana el consum de peix perquè disminueixen les possibilitats de patir infarts de miocardi o accidents vasculars cerebrals. Aquest tipus de malalties són més comunes en persones d’edats avançades, i es recomana que s’introdueixi el peix en la seva dieta ens 3 i 4 vegades per setmana. L’Omega 3 també té un efecte dissipador i reductor de concentracions de triglicèrids, millorant la circulació sanguínia. Aquesta reducció també afecta disminuint la pressió arterial i protegint el cor.
Segons un estudi de la Universitat d’Aberdeen, la ingesta d’àcids grassos Omega 3 provoca un augment de la massa muscular. Fet a tenir en compte en persones d’edat avançada, ja que a partir dels 40 anys es redueix la massa muscular, any rere any, causant sarcopènia. La sarcopènia és la disminució de múscul a causa de l’envelliment. El peix és una font natural d’Omega 3 que ajuda a enfortir i a desenvolupar la nostra massa muscular.
Si observem les propietats del peix i els àcids Omega 3 en el cervell i el sistema nerviós entenem el per què de la seva importància en la dieta de les persones grans. En primer lloc, intervé ajudant en la captació de la glucosa per part del cervell. Cal recordar que el combustible de la nostra ment és la glucosa. També intervé en el transport de ions i transmissió del sistema nerviós, alliberant i captant neurotransmissors. Tots aquests beneficis de l’Omega 3 repercuteixen en què es millorin les funcions cognitives, com la memòria, un altre punt important a tenir en compte especialment a la tercera edat. Aquests beneficis cognitius es van demostrar en un estudi elaborat per l’Hospital de Rohde Island (EUA), on es va subministrar un complement alimentari d’oli de peix a 117 persones grans i es va comprovar com havia augmentat el seu volum cerebral. Precisament en zones relacionades amb la memòria i el pensament.
Aquestes són les principals raons per les quals és una gran idea fer un mínim de 3 o 4 àpats amb peix a la setmana si som grans. Lluitarem retardant els efectes de l’envelliment de la manera més deliciosa. Menjant les nostres fantàstiques Marineras, provant receptes amb la nostra Pesca Seleccionada o gaudint de la facilitat de les Recetas Exprés. Tu tries la teva forma de cuidar-te.
Deja tu comentario
Debe iniciar sesión para escribir un comentario.