El turbot és un dels peixos més exquisits que pots trobar en el mural de peix net i, al mateix temps, és un dels peixos més desconeguts. En aquest article t’expliquem els beneficis i les propietats del turbot perquè el puguis incloure a la teva dieta. Som-hi!
Beneficis del turbot
Perfecte per dietes hipocalòriques i de digestió molt fàcil
El turbot és un peix semi-gras amb una quantitat de grassa que oscil·la entre el 2 i el 5% en funció de l’època de l’any i que destaca per les seves propietats nutritives que el fan un aliment saludable, exquisit i molt valorat per la gastronomia. La fermesa i finesa de la seva carn, l’absència d’espines i el baix contingut en grassa el fan un peix molt apropiat per tota mena de preparacions culinàries, per dietes d’aprimament i de molt fàcil digestió.
Propietats nutricionals
Ric en aminoàcids essencials i vitamines del grup B
El turbot destaca per ser especialment ric en proteïnes d’alt valor biològic ja que aporta alguns dels aminoàcids essencials que l’organisme només pot incorporar a través de la dieta.
El turbot destaca per una presència elevada de les vitamines B9, B12 i B3 i moderada de la vitamina E. La vitamina B9 o àcid fòlic contribueix a la correcta formació de cèl·lules sanguínies i la prevenció de l’anèmia. La B12 té efecte en la síntesis de neurotransmissors, ajuda a la conversió dels àcids grassos en energia i contribueix en el bon funcionament del sistema immunitari. La vitamina B3 ajuda en el manteniment de la pell i les mucoses digestives a més d’afavorir el bon estat del sistema nerviós.
Elevada presència de minerals com el iode, magnesi, seleni, potassi, fòsfor i sodi
El turbot destaca també per tenir una elevada quantitat de minerals com el iode, magnesi, seleni, potassi, fòsfor i sodi. El seleni contribueix a protegir l’organisme contra malalties cardiovasculars i, estimula el sistema immunològic. Com a antioxidant endarrereix l’envelliment cel·lular. El iode és indispensable pel funcionament de la glàndula tiroides i, a més, afavoreix el funcionament dels teixits nerviosos i musculars. El magnesi ajuda a recuperar el to muscular i neuronal afavorint la transmissió dels impulsos nerviosos en la contracció i relaxació muscular a més de contribuir a la producció de glòbuls blancs. El potassi, que ajuda al correcte funcionament del sistema circulatori, és el mineral amb més concentració per porció comestible del turbot.
Coccions
Culinàriament molt apreciat per la seva carn excel·lent
Rostit a graella, al forn o a la planxa són les millors maneres de preparar-lo ja que la seva carn és delicada i convé no manipular-la massa. La cocció al forn o al vapor és la millor per conservar les propietats nutricionals, el sabor natural i minimitzar les pèrdues. En el forn, la temperatura interior de la porció no hauria de superar els 70 ºC per potenciar tot el seu gust pel que seria recomanable mantenir el forn a una temperatura compresa entre 180 ºC i 190 ºC i evitar la sobre cocció. La carn del turbot destaca per ser molt melosa i fina, és poc grassa i sense espines. Apta per tota mena de preparacions culinàries i ideal pels poc habituats a menjar peix com per exemple els nens. Es pot acompanyar amb verduretes, salses lleugeres i suaus.
Aquests són els beneficis i propietats que destaquem del turbot i, esperem que en els comentaris en diguis més beneficis que tu coneguis.
Deja tu comentario
Debe iniciar sesión para escribir un comentario.