3 receptes de peix saludables per la tardor

marketing@grupros.com | 16 Octubre 2019 | Blog, Gastronomía

Arriba la tardor i amb ella les castanyes i els bolets. A l’article del blog de Freskibo et proposem 3 receptes de peix fàcils de preparar amb productes típics de la temporada. Els bolets són baixos en grassa, riques en aigua i proteïnes d’alta qualitat. Contenen minerals com el ferro, fòsfor, coure, calci, potassi i zinc a més de vitamines dels grups A, B, C i D. La castanya és un fruit ric en aminoàcids essencials i hidrats de carboni amb un índex glucèmic baix. Destaca el seu contingut en vitamina C i minerals com el potassi. Així doncs, anem per feina amb aquestes receptes de peix per la tardor.

Canelons de bacallà amb bolets, all i julivert

Temps: 40 minuts

Ingredients (per 4 persones)

  • 600 g de bacallà al punt de sal Freskibo tallat a filets molt fins
  • 150 g de bolets variats (segons disponibilitat)
  • 100 g de porro
  • 100 g de llagostí cuit Freskibo pelat
  • 200 g de formatge rallat tipus emmental
  • 1 all
  • 1 branca de julivert
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Mantega

Per la beixamel:

  • 500 ml de llet sencera
  • 80 g de mantega
  • 40 g de farina
  • Sal
  • Nou moscada

Preparació

Per començar talla el porro en tires fines. Al mateix temps posa a escalfar una paella amb oli d’oliva i l’all sencer. Li afegeixes el porro condimentat amb sal quan l’oli ja estigui ben calent i el sofregeixes durant 4-5 minuts. Ves tallant els bolets en trossets i els salteges a la paella amb una mica de salt i pebre acabat de moldre. Mentre acaba de coure’s pela els llagostins cuits i aparta les cues pelades i talla-les en daus petits. Prepara una safata i unta-la amb mantega per evitar que s’enganxin els canelons. Per preparar els canelons estén els filets de bacallà i els enrotlles amb delicadesa amb la barreja de porro i bolets que hauràs cuinat més els daus de llagostí cuit. Col·loca els canelons a la safata prèviament untada.

Per la beixamel posa la llet en un cassó a escalfar i en un altre hi fons la mantega. Quan s’hagi fos ves afegint mica en mica la farina tamisada procurant que no es cremi la mantega. Afegeix una mica de sal i pebre a la barreja i finalment afegeix la llet sense deixar de remenar durant uns 5 minuts. Al final posa una mica nou moscada i quan la barreja quedi espessa ja la podràs retirar del foc.

Per últim cobreix els canelons de bacallà amb la beixamel i afegeix a sobre el formatge ratllat. Posa la safata al forn per gratinar i deixa coure els canelons fins que estiguin gratinats.

Bacallà gratinat amb espinacs, panses i pinyons

Temps: 30 minuts

Ingredients (per 4 persones)

Ingredients per l’all i oli rostit:

  • 1 cabeça d’alls
  • 1 rovell d’ou
  • 200 ml d’oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

Ingredients pels espinacs:

  • 300 g de brots d’espinacs
  • 30 g de panses
  • 50 ml de brandi
  • 50 ml d’aigua
  • 30 g de pinyons
  • 15 g de catanyes
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació

Comencem per l’all i oli. El dia anterior posa les panses a remull amb una barreja d’aigua i brandi a parts iguals. Cobreix la cabeça d’alls amb paper d’alumini i rosteix-la al forn a uns 180ºC durant 25 minuts o fins que estigui tou i deixa’l refredar.

Quan l’all estigui fred, extreu la polpa i, amb el rovell de l’ou, una mica de sal i una mica de pebre munta amb l’ajuda de la batedora l’all i oli emulsionant la barreja amb l’oli d’oliva. Quan estiguis reserva’l a part. Per un altre costat, en una paella amb una mica d’oli d’oliva verge extra, daura-hi els pinyons. A continuació afegeix les panses ben escorregudes i segueix daurant-ho tot. Finalment afegeix els brots d’espinacs i salteja’ls fins que quedin ben cuits. Col·loca’ls en una font per forn cobrint tota la base. A la mateixa paella que has daurat els pinyons, les panses i els espinacs marca el bacallà tallat en racions amb unes gotes més d’oli d’oliva.

A continuació posa el bacallà pràcticament cuit a sobre els espinacs i ho cobreixes amb l’all i oli. Posa la font al forn amb el grill a tota potència un parell de minuts per daurar l’all i oli. Una vegada gratinat treu-ho del plat i afegeix una mica de julivert picat per sobre per rematar el bacallà. Acaba el plat amb una ratlladura de 2-3 castanyes torrades per donar-li un toc característic.

Abans d’arribar a la última de les receptes de peix per la tardor ens agradaria suggerir-te que incorporis en els teus plats la castanya que pots haver torrat en el mateix moment o que ja tinguis congelada de la temporada anterior, ja sigui en forma de guarnició o, per exemple com a ratlladura per gratinar.

Lluç al forn amb moniato i bolets

Temps: 40 minuts

Ingredients (per 4 persones)

  • 4 filets de lluç Freskibo
  • 1 ceba
  • 2 moniatos
  • 400 g de bolets variats (rossinyols, rovellons, camagrocs i ceps)
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got d’aigua
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre

Preparació

Introduïm el moniato, de la família de les patates, com un altre ingredient típic de la tardor i també molt atractiu nutricionalment pel seu contingut en beta carotens que li donen el to carbassa característic. A més, conté pràcticament el doble de fibra que les altres classes de patates i és una font de magnesi important.

Per començar neteja els moniatos sense pelar i talla’ls en rodanxes. Ara neteja bé els bolets i talla la ceba en làmines. A una safata pel forn untada amb mantega o ruixada amb oli d’oliva posa-hi la ceba, els moniatos i posa-hi també un got d’aigua. Posa la safata al forn a coure a uns 180ºC durant uns 10 minuts. Passat aquest temps retira’l i tapa’l amb paper d’alumini.

Talla els bolets i afegeix-los a la font per coure-ho tot durant 10 minuts més destapat. Amaneix-ho amb sal i pebre i posa els filets de lluç. Finalment ho cous tot durant 15 minuts més i ja estarà llest per servir.

Esperem que provis aquestes 3 receptes de peix per la tardor i que ens diguis la teva opinió als comentaris. Salut.

0 Comments

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.

Si continues utilitzant aquest lloc accepta l'ús de cookies. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar