fbpx

3 receptes de sípia fàcils de preparar a la tardor

marketing@grupros.com | 13 Novembre 2019 | Blog, Gastronomía

La sípia es troba en plena temporada en el mes de novembre i, aprofitant que la tardor ja ha arribat, et proposem 3 receptes de sípia fàcils de preparar amb ingredients de temporada. Entre els principals beneficis de la sípia en destaca l’alt contingut en iode que és important pel desenvolupament en els nens i pel correcte funcionament de les cèl·lules. El seleni preveu de l’aparició de malalties cardiovasculars i endarrereix els símptomes de l’envelliment cel·lular. La sípia també conte vitamina E, que ajuda a protegir el sistema immunitari i protegeix dels radicals lliures. Les persones que tendeixin a tenir el colesterol alt, haurien de moderar-ne el seu consum.

Amb tot, comencem amb les receptes. Desitgem que t’agradin:

Canelons de sípia farcits de bolets, llagostins i verdures de temporada

Temps: 40 minuts

Ingredients (per 4 persones):

  • 4 sípies netes Freskibo
  • 200 g de bolets variats (segons disponibilitat)
  • 100 g de porro
  • 100 g de llagostí cuit Freskibo pelat
  • 200 g de formatge ratllat tipus emmental
  • 100 g de pastanaga
  • 2 alls
  • 1 branca de julivert
  • Pebre negre molt
  • Oli d’oliva verge extra
  • Mantega

Per la beixamel:

  • 500 ml de llet sencera
  • 80 g de mantega
  • 40 g de farina
  • Sal
  • Nou moscada

Preparació:

Com que la sípia Freskibo ja està neta, només hauràs de tallar les dues meitats en forma quadrada i de dalt a baix pel costat de l’alçada. Els filets prims que en surtin d’aquests dos quadrats seran l’enrotllable del caneló. Per aconseguir els filets prims de sípia fes pressió amb tota la ma sobre el tall de sípia i, amb un ganivet molt afilat talla’l en llesques fines però suficientment consistents perquè aguantin el farciment.

Per preparar el farcit, talla el porro i la pastanaga en tires fines i, al mateix temps posa a escalfar una paella amb oli d’oliva i all sencer. Primer afegeix la pastanaga i, després de 4 minuts, li afegeixes el porro condimentat amb una mica de sal quan l’oli ja estigui calent. Ho sofregeixes tot durant 4-5 minuts.

Talla els bolets en trossets i els salteges a la paella amb una mica de sal i pebre recent mòlt. Mentre acaba de coure’s, pela els llagostins cuits i aparta les cues pelades i talla-les en daus petits. Preparar una safata i unta-la amb mantega per evitar que s’enganxin els canelons. Per començar els canelons estén les llesques fines de sípia i enrotlla-les amb delicadesa amb la barreja de pastanaga, porro i bolets que hauràs cuit més els daus de llagostí cuit. Col·loca els canelons a la safata prèviament untada.

Per la beixamel posa la llet en un cassó per escalfar i en un altre cassó hi fons la mantega procurant que no es cremi. Una vegada fos, ves afegint poc a poc la farina tamisada procurant que no es cremi. Salpebra-ho i finalment afegeix la llet sense deixar de remoure durant uns 5 minuts. Al final posa una mica de nou moscada i, quan la barreja quedi espessa la podràs retirar del foc.

Per últim cobreix els canelons de bacallà amb la beixamel i afegeix a sobre el formatge ratllat. Posa la safata al forn per gratinar i deixa coure els canelons fins que estiguin gratinats.

Guisat de sípia amb pèsols i catxel

Temps: 30 minuts

Ingredients (per 4 persones):

  • 4 sípies netes Freskibo
  • 1 paquet de catxel cuit Freskibo
  • 400 g de pèsols
  • 2 branques de julivert
  • 2 alls
  • 150 ml de vi blanc
  • ½ ceba
  • 20 g de pinyons
  • Ratlladura d’un tomàquet
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre
  • Pebre vermell mòlt

Preparació:

Comença amb el sofregit. En una paella amb una mica d’oli calent afegeixes els dos alls a fregir i també la ½ ceba tallada fins amb una mica de sal i pebre. Quan la ceba comenci a estar daurada afegeixes a la paella la ratlladura d’un tomàquet perquè es vagi coent en conjunt. Mentrestant, hauràs posat a bullir els 400 g de pèsols.

Pica 1 branca de julivert i l’afegeixes a la paella amb el got de vi blanc i els 20 g de pinyons perquè es redueixi durant aproximadament 5 minuts més. Cuits els pèsols, els afegeixes a la paella i ho mantens a foc lent durant dos minuts més fins afegir el catxel cuit prèviament escorregut perquè agafi temperatura.

Per últim, piques la branca restant de julivert i talles les 4 sípies en tires molt, molt fines. Al final, afegeixes la sípia, el julivert tallat fi, una mica de pebre vermell mòlt i ho barreges tot perquè la sípia es cuini lleugerament. Passats entre 3 i 4 minuts tindrem el plat llest per servir.

I per acabar, la última de les 3 receptes de sípia fàcils de preparar són unes broquetes que són tan fàcils de preparar que et podran ajudar els nens a fer-les.

Broquetes de sípia amb verduretes i vinagreta d’all i julivert

Temps: 30 minuts

Ingredients (per 4 persones):

  • 4 sípies netes Freskibo
  • 2 pebrots vermells
  • 2 pebrots verds
  • 1 ceba tendra
  • 2 espàrrecs blancs
  • 1 ceba tendra
  • 1 got d’aigua
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre

Per la vinagreta:

  • 50 ml d’oli d’oliva verge extra
  • El suc de mitja llimona
  • 2 dents d’all
  • 2 branques de julivert
  • Sal
  • Pebre negre

Preparació:

Comença tallant la sípia neta Freskibo i talla-la a daus d’uns 3 centímetres. Per altre costat, neteja i talla els pebrots vermells i verds de la mateixa manera i a la mateixa mida que la sípia. Fes el mateix amb la ceba tendra i els espàrrecs.

Quan ho tinguis tot tallat ja pots muntar la broqueta intercalant un tros de sípia amb una verdura fins a acabar les quatre. Una vegada llest, ho reserves a la nevera. Per preparar la vinagreta, pela i pica les dents d’all molt fines. Fes el mateix amb les branques de julivert i afegeix-ho tot en un bol. Suma-hi el suc de mitja llimona, una mica de sal i pebre i ho barreges mentre vas afegint l’oli d’oliva verge extra.

Acabat això, ja pots coure les broquetes a la brasa o planxa –perquè siguin més meloses- amb una rajolí d’oli d’oliva verge extra. Quan ho tinguis al foc vigila que no se’t cremin les verdures i recorda’t d’anar girant les broquetes perquè la cocció sigui uniforme.

Una vegada cuites pots retirar les broquetes en un plat o una font per untar-les amb la vinagreta preparada prèviament. Com a guarnició a les broquetes podries preparar una amanida fresca de tomàquet, cebes tendres i unes fulles d’enciam que podràs amanir amb la mateixa vinagreta.

T’hem proposat les nostres 3 millors receptes de sípia fàcils de preparar però ens agradaria que en els comentaris ens en donessis la teva opinió.

0 Comments

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.

Si continues utilitzant aquest lloc accepta l'ús de cookies. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar