esports aquàtics

5 esports aquàtics per nens

Freskibo | 07 September 2018 | Blog, Esports de mar

L’energia dels més petits és inesgotable. Poden realitzar una infinitat d’activitats i encara conserven algunes reserves per córrer, saltar i jugar. En aquesta publicació del blog de Freskibo us mostrarem 5 activitats aquàtiques perquè els nens, a més de divertir-se, esgotin totes les reserves d’energia.

 

Vela Lleugera

La Vela Lleugera és un esport ideal per iniciar els més petits a la navegació i als esports aquàtics en general. Poden realitzar-la des dels 6 anys, sempre que sàpiguen nedar, i començaran a reconèixer els termes marítims i a fer servir embarcacions d’esbarjo com els Optimist, veler de poc més de 2 metres d’eslora ideal per iniciar-se en la navegació.

 

Surf

Els impactes de la televisió i les xarxes socials afecten als gustos dels nostres fills, i és molt probable que la popularitat del surf els hagi fet efecte. Si al teu fill li ha picat el cuquet del surf, la millor opció seria inscriure’l en algun dels surfcamps que hi ha a costes del litoral. Les millors zones per a la pràctica del surf són les costes atlàntiques: País Basc, Cantàbria, Astúries, Andalusia o les illes Canàries.

 

Pàdel Surf

La pràctica del pàdel surf ha tingut un gran increment d’adeptes en els últims anys. La fàcil accessibilitat i l’entreteniment que proporciona han estat claus en la seva evolució. Es recomana que els petits no practiquin pàdel surf fins als 5 anys i sabent nedar. Les taules que faran servir hauran de ser d’entre 19 i 22 polzades amb rems de 1,40 metres. Si no som aficionats al pàdel surf trobarem un gran nombre d’escoles on els petits poden aprendre el funcionament d’aquest esport amb les mesures de seguretat pertinents.

 

Windsurf

Un clàssic gairebé tan conegut com el surf, és el windsurf. Aquest esport fa servir els corrents de vent per desplaçar-se mitjançant una espelma connectada al pal i a la botavara, amb els peus subjectes en els footstraps i gràcies a la quilla de la taula que permet la navegació. Es recomana iniciar-se a partir dels 6 anys i sempre amb instrucció prèvia. Trobarem llocs òptims per a la pràctica del windsurf on bufi el vent amb assiduïtat, com la Costa Brava, les costes d’Almeria, Cadis, Canàries, Múrcia o Galícia.

 

Kitesurf

Per acabar, us proposem un esport que uneix un joc tradicional i lliscar sobre l’aigua. El kitesurf ha guanyat molta popularitat durant l’última dècada a causa de la diversió i a l’adrenalina que un descàrrega volant sobre les ones. No es recomana la pràctica per a menors de 6 anys, a causa que aquest esport requereix de ràpides reaccions per controlar l’estel. Les condicions necessàries per a la pràctica del kitesurf són molt similars a les necessàries per practicar windsurf, així que les localitzacions recomanades són les mateixes que recomanàvem anteriorment. Tarifa i Fuerteventura són les capitals.

 

Aquestes són només algunes de les activitats que els més petits poden practicar al mar. En properes publicacions us proposarem nous esports aquàtics.

0 Comments

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.