fbpx

5 originals receptes amb sèpia

Freskibo | 18 Octubre 2018 | Blog, Gastronomía

La sèpia o sípia és un mol·lusc molt valorat i utilitzat en la gastronomia mundial. Hi ha moltes receptes amb sèpia a la cuina tradicional, però en aquesta ocasió busquem noves tendències i altres cultures gastronòmiques per trobar 5 receptes originals amb sèpia. Plats senzills i amb sabors exòtics amb els quals sorprendràs la teva família i convidats.

 

Sèpia amb pesto de pèsols

Ingredients:

  • 4 paquets de Pesca Seleccionada Sípia Neta
  • Oli d’oliva verge extra
  • 200 gr de pèsols
  • 30 gr de alfàbrega fresca
  • 75 gr de formatge parmesà
  • 40 gr de pistatxos
  • 1 all
  • Suc de ½ llimona
  • Sal i pebre

Preparació:

Aquesta recepta és fresca i divertida, i serà una agradable sorpresa per a qualsevol sopar. Començarem escaldant els pèsols, posteriorment els refredarem amb aigua i gel. Un cop freds, ajuntem en un recipient l’alfàbrega fresca, l’all, el formatge parmesà, el suc de llimona i 20 g de pistatxos. Ho triturem tot i salpebrem. En una graella, posem les sípies, dorant-les uns 2 minuts per cada costat. Muntarem el plat amb el pesto sobre la sípia i empolvorant la resta de pistatxos.

 

Espaguetis negres amb sèpia i llagostins

Ingredients:

 

Preparació:

Els espaguetis negres amb sípia són un plat mariner de tradició italiana molt visual i que pot sorprendre a primera vista. L’elaboració és molt senzilla. Primer bullim els espaguetis, recordeu utilitzar una proporció d’1 litre per cada 100 gr de pasta. Posteriorment tallarem la ceba en juliana i la sofregirem en oli d’oliva amb l’all. Hi afegirem la sípia, la caiena, els llagostins fins quedar cuits al punt. Emplatarem col·locant un llit d’espaguetis i la sípia i llagostins a sobre.

 

Curri balinès de sèpia

Ingredients:

  • 3 paquets de Pesca Seleccionada Sípia Neta
  • 180 gr de tomàquet triturat natural
  • 1 llima
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 porro
  • 1 ceba mitjana
  • 1 cullerada de pasta tamarinde
  • 250 ml de brou de pollastre
  • 2 alls
  • ½ cullerada cafè de cúrcuma
  • ½ cullerada de cafè de coriandre mòlt
  • ½ cullerada de cafè de curri anglès
  • ½ cullerada de cafè de curri verd
  • 5 cm de gingebre
  • 1 cullerada de cafè de sucre
  • Coriandre fresc

 

Preparació:

Gastronomia asiàtica a la nostra taula, nous sabors, sempre sorprenents. Tallem la sípia a tires i la coem en una paella amb oli. En una altra paella sofregim el porro, la ceba i els alls. A la paella de la sípia afegim la cúrcuma, coriandre mòlt, curri anglès, curri verd, la pasta tamarinde i ratllem el gingebre. Afegim el sofregit a la sípia i deixem que es barregin els sabors durant 5 minuts. Tirem el tomàquet i el sucre, juntament amb el brou de pollastre. Quan la sípia estigui tendra, la recepta estarà a punt.

 

Wok d’udon amb sèpia i llagostins

Ingredients:

 

Preparació:

Viatgem al país del sol naixent per preparar uns fideus gruixuts a l’estil wok. El primer pas serà tallar en juliana les verdures i la sèpia a tires. Ruixarem oli al wok, i amb el foc fort saltarem les verdures, remenant amb freqüència per evitar que es cremin. Després afegirem la sípia i posarem a bullir la pasta udon juntament amb els bolets deshidratats shitake. Després serà el moment d’afegir els llagostins. Quan els udon estiguin llestos els escorrerem amb els shitake i ho afegirem al wok amb una mica de salsa de soja. Així de fàcil.

 

Sèpia amb soja, verdures i ou

Ingredients:

 

Preparació:

Finalitzem les receptes amb sèpia d’aquesta edició amb un plat sa per a tota la família. Primerament, courem l’arròs basmati i el reservarem. Escaldarem les pastanagues i el bròquil. Sofregirem la ceba a foc lent fins que quedi ben picada, després afegirem les verdures escaldades. També afegirem l’arròs i reservarem el plat. A part farem una truita amb els 4 ous, quan estigui a punt ja podrem emplatar. Posem la truita de base. A sobre col·locarem l’arròs amb les verdures i acabarem afegint un raig de salsa de soja sobre.

 

Aquestes són les receptes amb sèpia que us proposem. Tens en ment una recepta especial amb sèpia? Explica-la!

PRODUCTES RELACIONATS

0 Comments

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.

Si continues utilitzant aquest lloc accepta l'ús de cookies. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar