snorkel a la Costa Brava

5 platges per fer snorkel a la Costa Brava

Freskibo | 07 September 2018 | Blog, Propostes d'oci, Sostenibilitat i mar

 

Qui més qui menys ha visitat la Costa Brava, pres el sol a les seves platges, contemplat els paisatges agrestes i afilats penya-segats. Hi ha moltes més coses a descobrir, però sota l’aigua. En aquest article del blog de Freskibo us proposem 5 platges per fer snorkel a la Costa Brava i poder observar la natura que ens envolta però que no veiem a simple vista.

 

Cala de les Roques Planes

Situada a la població de Calonge, és una de les platges més sorprenents de la Costa Brava. Formada per grans roques arrodonides pel pas dels mil·lennis, és una peculiar i atractiva cala amb una important vida subaquàtica, ideal per a la pràctica del snorkel. La visió és òptima a causa de la claredat i tonalitats turqueses de les aigües.

 

Cala del Senyor Ramon

A prop de Santa Cristina d’Aro, està envoltada de penya-segats i té un accés complicat però veient el paisatge que ens espera, compensa. Llarga cala de fina graveta, és apta per al nudisme, així que és habitual trobar-se amb gent nua passejant. Platja totalment recomanable amb aigües turqueses i clares.

 

Cala Rostella

Allunyada del nucli urbà de Roses, hem de fer una petita caminada d’uns 15 minuts des d’on vam deixar el cotxe fins arribar a aquesta cala. Però la caminada val la pena. Està formada per petits còdols, envoltada de pins i penya-segats, i les aigües són transparents amb tonalitats turquesa. El fons marí d’aquesta zona és particularment atractiu per als amants del snorkel i el submarinisme, per la gran quantitat de flora i fauna que hi podem trobar. Si ens dirigim fins a la Punta del Bergantí, en un dels extrems de la cala, podrem veure a pocs metres de profunditat les restes d’un veler que es va enfonsar en aquesta zona, i observar com la natura s’ha convertit en un paisatge espectacular.

 

Cova de la Sal

La quarta recomanació no és una platja o cala, us recomanem una cova. Per arribar a la Cova de la Sal de l’Escala, només ho podem fer via marítima amb vaixell o caiac (que podem llogar a la propera cala Montgó). És un lloc molt apreciat pels aficionats al submarinisme i al snorkel per la seva vida salvatge i les formacions rocoses que el componen.

 

Cala Guillola

Com a última recomanació, us proposem un trosset de paradís. Cala Guillola, situada a la badia amb el mateix nom i protegida de la poderosa tramuntana, està bastant aïllada de la població de Cadaqués. Si anem amb temps suficient, recomanem arribar mitjançant l’itinerari que hi ha des de Cala Jonquet. Són poc més de 3 quilòmetres on passejarem per camps, oliveres i antics murs de pedra fins arribar-hi. El fons d’aquesta platja és molt conegut pels aficionats al snorkel, la claredat i fauna de les seves aigües la converteixen en un dels llocs més idíl·lics per a la pràctica d’aquest esport.

 

Fins aquí les cinc recomanacions de platges per fer snorkel a la Costa Brava, esperem que gaudiu del snorkel i de la fauna i flora marina que conté. Aviat noves recomanacions al blog de Freskibo.

0 Comments

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.