20181004_BLOG

5 raons per introducir el bacallà als teus plats

Freskibo | 05 October 2018 | Blog, Consells nutricionals, Gastronomía

El bacallà és un peix blanc de la família dels gàdids, molt apreciat a la gastronomia mediterrània. Aporta al nostre cos nutrients essencials per al bon funcionament de l’organisme. En aquest article del blog de Freskibo analitzem les raons per introduir el bacallà a les teves receptes, i els beneficis que ens aporta.

 

Perquè és peix blanc

La carn del peix blanc té un baix contingut gras, i el bacallà no és una excepció. Indicat per a dietes hipocalòriques, les proteïnes que ens aporta són d’alt contingut biològic. Així que amb el bacallà gaudirem d’una carn magra i baixa en hidrats de carboni.

 

Per les seves vitamines

Una dieta sana i equilibrada ha de contenir aliments amb moltes vitamines, i el bacallà n’és un. Concretament té vitamines del grup B: B1, B2, B6 i B9. La vitamina B1 o Tiamina és l’encarregada de transformar els carbohidrats en energia i és bàsica per a un creixement i desenvolupament normal. La vitamina B2 actua en la formació de glòbuls vermells i anticossos, també és coneguda com a riboflavina. La vitamina B6 regula el nostre metabolisme i el desenvolupament de les cèl·lules. I l’última, la vitamina B9, participa en el metabolisme de les proteïnes. A més, aquest peix blanc també conté, en menor mesura, vitamines del tipus A, que controlen la formació de teixits ossis i tous, del tipus D, que permeten l’absorció del calci, i del tipus E, antioxidants que protegeixen els teixits dels radicals lliures. Com podem comprovar, el bacallà presumeix de ser un peix amb alt contingut vitamínic.

 

Pels seus minerals

Els minerals són nutrients necessaris per regular diferents processos del nostre organisme. Segons la quantitat necessària i les seves aportacions els dividim en: Macroelements essencials, Microelements essencials, Elements traça essencials i Elements contaminants. El bacallà compta amb una alta aportació de dos minerals Macroelements essencials: potassi i fòsfor. El primer és necessari per a un correcte funcionament del sistema nerviós, de l’activitat muscular i de regular el nivell d’aigua del nostre cos. D’altra banda, el fòsfor manté la fortalesa dels ossos, manté el nivell de calci en el nostre cuir i millora el funcionament del sistema nerviós i muscular. En menor mesura, aquest peix blanc també conté seleni. Un microelement essencial que ajuda a la producció de proteïnes antioxidants. Prevenint el dany cel·lular. Així que ja sabem que el bacallà és un aliment carregat de vitamines i minerals.

 

Per tenir un alt contingut en àcids grassos Omega 3

Anteriorment, hem comentat que el bacallà, encara que és un peix blanc, conté un percentatge baixíssim de matèria grassa. Però d’aquesta matèria grassa, la totalitat està constituida per àcids grassos Omega 3. Com ja vam comentar a l’anterior article, Els beneficis del peix en el rendimient escolar, l’àcid Omega 3 compta amb una multitud de propietats beneficioses per al nostre sistema nerviós i, a més a més, compta amb beneficis per al rendiment físic i l’eliminació del colesterol maligne o LDL. Aquestes característiques converteixen el bacallà en un peix ideal per mantenir una dieta baixa en grasses.

 

Per les seves receptes i sabor

És el peix blanc, i un dels peixos, en general, amb major quantitat de receptes i cultura tradicional al seu voltant. La introducció del bacallà dins de la dieta humana es remunta als antics romans. El consumien processat mitjançant processos de salaó. Uns processos que es van mantenir a l’Edat Mitjana i que va permetre l’accés d’aquest peix blanc a les classes populars.

Al llarg de la història s’han desenvolupat una gran varietat de receptes i cuines amb el bacallà com a protagonista. En aquest article anterior repassem cinc de les receptes tradicionals més populars de bacallà a la publicació 5 receptes tradicionals per preparar el bacallà Freskibo, un petit exemple de les possibilitats d’aquest peix blanc. Té la carn magra i delicada, però sense perdre fermesa. Unes propietats que li ofereixen una gran versatilitat culinària.

Podreu disfrutar del bacallà Freskibo, pescat en les salvatges i fredes aigües d’Islàndia, en diferents formats. En forma de Marineras, original i perfecta per als més petits i no tant. També el podemo trobar com a Recetas Exprés de bacallà a la llimona o a la mediterrània, fetes en 3 minuts al microones. O al punt de sal, com a Pesca Seleccionada, com a ingredient estrella de les teves receptes a cuinar. El bacallà és, sense cap tipus de dubte, un aliment indispensable per a una dieta sana, equilibrada i sabrosa.

0 Comments

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.

Si continues utilitzant aquest lloc accepta l'ús de cookies. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar