fbpx

5 receptes d’amanides de peix

Freskibo | 22 Agost 2019 | Blog, Gastronomía

El peix és un gran aliat a la cuina. A l’estiu és molt versàtil ja que, servit en plats freds, esdevé una alternativa fresca i saludable per a la cuina estiuenca.
Posem a la teva disposició una gran varietat en peixos perquè, malgrat la calor, puguis portar una dieta sana. Avui, al blog de Freskibo, et portem 5 receptes d’amanides de peix.

Amanida tèbia de bacallà

Ingredients:
1 paquet de bacallà al punt de sal
2 pastanagues
2 tomàquets
2 cullerades soperes de julivert picat
1 cullerada de cafè de sèsam torrat
Unes fulles de canonges
Unes fulles d’escarola
1 culleradeta de vinagre
2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
Una mica de sal

Preparació:
Per començar, posem a bullir una olla amb reixeta plena d’aigua i esperem que arribi al seu punt d’ebullició. Quan l’aigua ja estigui bullint, posem el bacallà sencer dins la vaporadora i ho coem uns 5-7 minuts.
Mentre s’està cuinant el bacallà, aprofitem per tallar i rentar l’escarola i els canonges. Els posem en una enciamera. Rentem les pastanagues i les tallem en trossets petits. Rentem els tomàquets i els afegim a l’amanida.
Finalment, quan el bacallà ja està cuinat, el posem a un plat i l’esmollem, retirant abans la pell. L’afegim a l’amanida, juntament amb el julivert picat i el sèsam, i amanim al nostre gust.

Amanida grega de salmó

Ingredients:
1 paquet de llom de salmó
Tomàquets cherry
Vàries fulles d’enciam
1 ceba morada
6 olives negres
1 porció de formatge feta
Una mica d’anet
Una mica d’alfàbrega
Una mica de sal
Una mica de pebre
2 culleradetes de suc de llimona
Oli d’oliva verge extra
Vinagre

Preparació:
Per començar, barregem l’oli, la sal, l’anet i el pebre en un bol. Barregem amb energia perquè quedi una mescla homogènia i deixem el salmó uns minuts en aquest bol.
Posem el salmó al forn ja preescalfat a 180ºC i deixem que es cuini, amb la pell cap avall, durant uns 12-15 minuts (segons la mida del peix).
Mentre el salmó es va cuinant, rentem i tallem la ceba, l’enciam, les olives negres i els tomàquets cherry, i reservem a la enciamera on vulguem servir el plat.
D’altra banda, anem preparant el guarniment: barregem el suc de llimona amb 3 culleradetes d’oli d’oliva i l’alfàbrega picada. Barregem bé i reservem.
El peix ja està a punt: el traiem amb cura del forn, retirem la pell i l’esmollem. L’afegim a l’enciamera juntament amb el formatge feta. Finalment, amanim amb el guarniment que hem reservat. Si ho preferim, podem esperar que el salmó es refredi abans de afegir-lo a l’amanida: de les dues maneres, ens quedarà una amanida saborosa i saludable.

Amanida de llagostins marinats

Ingredients:
1 paquet de llagostí cuit
250 g de ruca
2 alvocats
1 ceba morada
1 llimona
1 taronja
Una mica de julivert
½ cullerada de cafè de gingebre fresc
Una mica de sal
Tres cullerades de vinagre
Oli d’oliva verge extra

Preparació:
Comencem esprement la taronja. Piquem el julivert i ho barregem en un bol amb una cullerada d’oli i el vinagre. Ho barregem tot bé i reservem.
Pelem els llagostins cuits i els barregem amb la vinagreta que hem preparat. Els deixem a la nevera durant 30 minuts.
Tallem l’alvocat a trossets petits i reservem. A continuació, rentem, pelem i tallem la ceba. Rentem la ruca i ho reservem tot.
Ja està tot a punt! Barregem en una font la ruca, la ceba i l’alvocat, i ho barregem amb els llagostins marinats que teníem a la nevera.

Amanida de lluç

Ingredients:
1 paquet de lluç en filets
500 g d’escarola
200 g d’espàrrecs blancs
150 g de mango
70 g d’olives negres d’Aragó
150 g de maionesa
Sal
Pebre
Salsa de soja
1 cullerada sopera de menta fresca picada
Oli d’oliva verge extra

Preparació:
Comencem coent el lluç al vapor durant uns 12 minuts, segons la mida de la peça. Reservem.
Mentre el lluç s’està cuinant, barregem la maionesa, la salsa de soja i la menta fresca. Reservem.
Aprofitant el temps de cocció del lluç, rentem l’escarola i, ja escorreguda, la posem al bol on servirem la nostra amanida. Pelem i tallem el mango a daus petits. Afegim els espàrrecs blancs tallats, el mango tallat i les olives negres. Ho amanim tot amb la maionesa de soja i menta fresca.
Finalment, afegim el lluç ja cuinat, escorregut, sense pell i esmollat, per sobre de l’amanida.

Amanida de pop

Ingredients:
1 paquet de pop cuit
1 paquet de patates mini cuites
1 ceba morada
6 cherrys
2 ous
Sal
Vinagre
Oli d’oliva verge extra

Preparació:
Comencem coent els ous durant uns 10 minuts en aigua i sal. Un cop cuits, els passem per aigua molt freda, els pelem i els trossegem. Reservem. També aprofitem i coem les patates al microones. Deixarem les patates amb pell perquè l’amanida sigui encara més original.
Tallem el pop i reservem. Rentem i tallem la ceba en juliana i reservem.
Ho posem tot en un bol amb les patates, la ceba, els ous i els cherrys. Amanim al gust.

0 Comments

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.

Si continues utilitzant aquest lloc accepta l'ús de cookies. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar