fbpx

5 receptes de truita

marketing@grupros.com | 27 Juny 2020 | Blog, Gastronomía

La truita irisada és un peix semigras i destaca per ser molt ric en àcids grassos omega 3. El seu percentatge de grassa és molt baix (3%) pel que té efectes positius per l’aparell cardiovascular i recomanable també per dietes baixes en grasses. La truita és rica en seleni, fòsfor, potassi i vitamines del grup B.

El sabor de la seva carn és suau i a textura molt fina. Necessita coccions molt lleugeres i és molt típic preparar-la al forn o farcida.

Amb aquesta carta, esperem que puguis gaudir d’aquest peix amb les 5 receptes de truita que et presentem en el blog de Freskibo.

Truita a la sidra

Temps: 40 minuts

Ingredients (per 2 persones):

  • 2 Filets de Truita Freskibo
  • ½ Kg de carbassó
  • ½ Kg de pomes Golden
  • 250 ml de sidra
  • 200 ml de nata líquida
  • 400 ml de Fumet de peix i marisc Freskibo
  • 20 g de mantega
  • 60 g de ceba
  • 1 gra d’all
  • Farina de blat
  • Oli d’oliva verge extra
  • Julivert
  • Pebre negre molt
  • Nou moscada
  • Sal

Preparació:

  1. Per començar posa una quantitat abundant d’oli d’oliva en una paella, fregeix el gra d’all amb la ceba tallada a rodanxes i una mica de sal i reserva-ho.
  2. Mentrestant, talla els filets de truita en dos trossets i ho salpebres. Perquè no es trenquin, pots arrebossar els filets amb una mica de farina.
  3. Renta el carbassó i talla’l en rodanxes no massa gruixudes. Posa’l a bullir en aigua amb sal durant aproximadament 10 minuts perquè s’estovi i ho retires.
  4. Pela les pomes i talla-les en trossos fins. Escalfa una mica de mantega a una paella i cou-hi a foc lent els talls de poma fins que quedin lleugerament daurats.
  5. A continuació, afegeix les rodanxes de carbassó i els filets de truita enfarinats i cou-ho tot a foc mig durant 10 minuts aproximadament. Corregeix de sal si és necessari.
  6. Mentre es coguin els filets de truita, la poma i el carbassó, preparar la salsa de sidra. En una altra paella i a foc lent, posa el Fumet de peix i marisc, la sidra i la nata líquida amb una mica de sal i pebre fins que lligui remenant de tant en tant durant uns 15-20 minuts. Consell: pots afegir una mica de farina per acabar d’espessir la salsa.
  7. Munta el plat posant els dos trossos de truita i la guarnició de carbassó, poma i la ceba fregida en rodanxes que havies reservat a la base del plat. Tira per sobre la salsa de sidra fins a cobrir completament els filets.
  8. Per últim, decora el plat amb julivert picat i nou moscada per sobre.

Truita a la brasa amb verdures rostides

Temps: 40 minuts

Ingredients (per 2 persones):

  • 2 Filets de truita Freskibo
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell gran
  • 1 pebrot verd
  • 1 carbassó petit
  • 2 pastanagues
  • 1 manat petit d’espàrrecs bladers fins (10-12 unitats)
  • 2 tomàquets
  • Oli d’oliva verge extra
  • Crema de vinagre balsàmic de Mòdena
  • Julivert
  • Alls frescos
  • Pebre negre molt
  • Sal grossa

Preparació:

  1. Primer, neteja i asseca molt bé totes les hortalisses.
  2. Talla la ceba, el carbassó i els tomàquets en rodanxes; talla també el pebrot vermell, el pebrot verd, el carbassó i les pastanagues en tires longitudinals no molt amples (2-3 centímetres). No t’oblidis de treure les llavors i els pebrots.
  3. Assegura’t de que la graella està neta per evitar que s’enganxin les verdures. Com a consell, pots untar-les amb oli d’oliva.
  4. Sala les hortalisses i escalfa la graella. Quan estigui molt calenta posa-hi les verdures començant per les que tardin més en coure’s com els espàrrecs, la pastanaga i els pebrots. Deixa-les coure durant 4 minuts i afegeix la resta de verdures.
  5. Passats 6 minuts més podràs girar-les perquè s’acabin de coure per l’altre costat. Abans de girar-les pots untar-les de nou amb una mica d’oli.
  6. Salpebra les truites i quan hagis retirat les verdures, posa-les a coure esteses a la brasa pel costat de la pell. Deixa-les coure durant aproximadament 4 minuts. Per afavorir la cocció de la part sense pell pots cobrir els filets amb un tall de paper d’alumini.
  7. Per acabar, munta cada plat amb un filet de truita i posa-hi per sobre les verdures cuites.

Truita a la Navarra

Temps: 50 minuts

Ingredients (per 4 persones):

  • 4 Filets de truita Freskibo
  • 250 g de pernil salat (aprox. 8-10 talls)
  • 8 patates petites
  • 4 dents d’all
  • 1 branqueta de julivert picat
  • 1 branca de farigola picada
  • Farina de per fregir
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Per les patates. Neteja bé les patates i posa-les a bullir en aigua amb una mica de sal durant aproximadament 20 minuts.
  2. Posa una mica d’oli a la una paella calenta i fregeix 2 dents d’all tallats en llesques fines durant 1 minut. A continuació, afegeix els talls de pernil salat i fregeix-les durant pocs segons.
  3. Retira els alls i les llesques de pernil sobre el paper absorbent per retirar l’excés d’oli.
  4. Farceix els filets de truita repartint els talls de pernil salat i d’all. Tira per sobre una mica de farigola fresca picada i tanca les dues meitats de filet amb l’ajuda d’un escuradents –si és necessari-.
  5. A la mateixa paella, posa una base d’oli d’oliva (8 cullerades) a escalfar. Mentrestant, enfarina els 4 filets de truita farcits i quan l’oli estigui calent, fregeix a foc mig les truites fins que quedin dorades sense oblidar-te de girar-les perquè es coguin pels dos costats.
  6. Una vegada cuites retira-les en un plat amb paper absorbent per treure l’excés d’oli.
  7. Munta els plats repartint les patates tallades per la meitat o en rodelles cobertes per una salsa a l’allet feta amb els 2 grans d’all, el julivert fresc picat i l’oli. Posa les truites i escampa per sobre una mica de julivert picat i retira els escuradents.

Truita al vapor amb algues i verduretes

Temps: 30 minuts

Ingredients (per 4 persones):

  • 4 Filets de truita Freskibo
  • 40 g d’algues deshidratades (wakame, nori, etc.)
  • 100 g mongetes verdes
  • 12 espàrrecs verds mitjans
  • 1 ceba tendra
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Talla totes les verdures en juliana excepte els espàrrecs.
  2. En una cassola per coure al vapor amb aigua posa-hi les algues deshidratades.
  3. Escalfa-ho fins que arrenqui el bull.
  4. A continuació, afegeix els filets de truita i les verdures tallades en juliana.
  5. Cou durant 10 minuts les verdures i les truites.
  6. Posa un bon raig d’oli i salpebra-ho lleugerament.
  7. Munta el plat i serveix-ho ben calent.

Truita al forn amb patates i orenga

Temps: 40 minuts

Ingredients (per 2 persones):

  • 2 Filets de truita Freskibo
  • 2 patates grans
  • 1 limón
  • 1 ceba
  • 6 tomàquets xerry
  • 1 got de vi blanc
  • Oli d’oliva verge extra
  • Orenga fresc
  • Cebollí picat
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Unta una safata per forn amb oli a la base i els costats.
  2. Mentre s’escalfa el forn, neteja i pela les patates. A continuació, talla en rodanxes no molt gruixudes la llimona, la ceba i les patates. Fer un tall en creu a la base dels 6 tomàquets.
  3. Fes una base de patates, ceba i llimona en rodelles per la safata. Afegeix també els tomàquets tallats.
  4. Salpebreja els filets de truita i col·loca’ls a la safata del forn. Abans de posar-los a sobre de les verdures, posa un rajolí d’oli per sobre les rodanxes de la base.
  5. Prepara una vinagreta amb el suc de llimona, 2 cullerades aproximadament d’oli d’oliva verge, el got de vi blanc i també l’orenga picat.
  6. Cobreix i remulla els filets de truita amb la salsa i posa-ho a coure en el forn a 180ºC durant 35 minuts aproximadament.
  7. Quan retiris els filets de truita del forn, decora el plat amb algunes fulles de julivert i cebollí picat per sobre.

Esperem els teus comentaris i consells per preparar els filets de truita Freskibo.

0 Comments

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.

Si continues utilitzant aquest lloc accepta l'ús de cookies. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar