fbpx

5 receptes de paella per a l’estiu

Freskibo | 31 Juliol 2019 | Blog, Gastronomía

La paella és un dels plats més internacionals de la gastronomia espanyola i dels més apreciats. Al llarg del litoral espanyol, una escena es repetirà una i una altra vegada: famílies o grups de persones compartint una paella. Aquest estimat plat el podem preparar de diferents formes però sempre amb un denominador comú, l’arròs. Avui al blog de Freskibo: 5 receptes de paella per a l’estiu.

Las receptes que us proposem a continuació estan pensades per a paelles de 4 comensals.

Paella de marisc

Ingredients:

320 g d’arròs de gra mig
Preparat per a paella Freskibo
Paquet de llagostins Freskibo
Paquet de musclos Freskibo
Paquet de sípia Freskibo
Fumet de peix
1 ceba
2 dents d’all
2 tomàquets madurs
½ pebrot vermell
100 g de pèsols
Julivert fresc
Safrà o colorant alimentari groc
Pebre negre
Sal
Oli d’oliva

Preparació:

Comencem fent el sofregit. A la paella posarem oli d’oliva, la ceba picada, dues dents d’all a troços, els dos tomàquets picats i també mig pebrot. Quan el sofregit comenci a escalfar-se, afegirem la sípia tallada i les cloïsses del preparat de paella Freskibo. Afegirem la sal i el pebre negre i ho anirem removent perquè els sabors es vagin barrejant. Després hi posarem els 320 g d’arròs i entre 900 – 1000 ml de fumet de peix. Anem removent contínuament i afegim el safrà o colorant alimentari, el julivert fresc picadet, els pèsols i la resta del marisc menys els llagostins. Provarem el punt de sal i de cocció. Deixarem que es vagi fent a cocció lenta durant 12-13 minuts, després afegirem els llagostins que teníem reservats. Deixarem uns minuts a foc lent, entre 4 i 5, per a que s’acabi de coure si fa falta i llest. Paella de marisc preparada per a servir.

Paella mar i muntanya

Ingredients:
320 g d’arròs de gra mig
Preparat de paella Freskibo
6 trossos de costellam de porc
2 cuixes de pollastre
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 ceba
Fumet de peix
2 dents d’all
2 tomàquets madurs

Preparació:

Començarem daurant el porc, el pollastre, els llagostins i els calamars. A mesura que estiguin daurats, els reservem. En la mateixa paella i oli farem el sofregit. Picarem tots els ingredients , afegirem la ceba i els pebrots i els deixarem escalfar a foc mig uns 10 minuts. Després, afegirem els tomàquets madurs pelats i tallats finament. Seguim coent a foc suau, quan el el tomàquet estigui cuit, uns 10 -15 minuts, serà el moment de tornar a afegir la carn i mariscos a l’arròs. Quan l’arròs s’hagi daurat lleument afegirem entre 900 – 1000 ml de fumet de peix i provarem per a rectificar el punt de sal. Cuinem l’arròs a foc mig durant 5 minuts. Amb el forn calent a 200 graus i sense moure res de la paella, ho cuinarem durant 10-11 minuts. Traurem la paella del forn i deixarem reposar uns minuts.

Paella d’arròs negre

Ingredients:

320 g d’arròs de gra mig
Preparat de paella Freskibo
Fumet de peix
1 paquet de sípia Freskibo
2 sobres de tinta negra de calamar
1 ceba mitjana
2 tomàquets madurs
2 dents d’all
Pebre vermell
Sal
Oli d’oliva verge extra

Preparació:

El primer pas serà picar els tomàquets, la ceba i les dues dents d’all. Ofegarem les verdures a foc mig, passats 10 minuts afegim el tomàquet i courem a foc lent uns 7 minuts, després, posarem la sípia a trossos, quan la sípia deixi de perdre aigua afegim una cullerada de pebre vermell. Un parell de minuts després podrem afegir l’arròs i els sobres de tinta. Remourem perquè la tinta tenyeixi uniformement. Un parell de minuts després ja podem afegir 900 – 1000 ml de fumet, corregim de sal i esperem a foc mig a que l’arròs hagi absorbit el fumet i ja podem servir. El temps de cocció de l’arròs serà d’uns 16-17 minuts aproximats.

Paella blanca

Ingredients:

320 g d’arròs de gra mig
Preparat de paella Freskibo
½ Pebrot vermell
Brou de verdures
100 g de cigrons cuits
2 cuixes de pollastre
1 porro
1 ceba
2 dents d’all
Pebre vermell
Vi blanc
Oli d’oliva verge extra

Preparació:

Comencem la preparació de la paella blanca ruixant la paella amb un generós raig d’oli d’oliva. Quan estigui calent posarem el preparat de paella Freskibo i les dues cuixes de pollastre. Quan tinguem el peix i el pollastre daurats, serà el moment de tenir tallades finament les verdures del sofregit. Tallar 1 porro, 1 ceba mitjana, 2 dents d’all, afegim les verdures a la paella i coure 10 minuts. El següent pas serà abocar dos gots de vi blanc i deixar que es vagi evaporant. Quan estigui completament evaporat afegim l’arròs i esperem que es dori. Quan ho estigui, afegim a la paella 900 – 1000ml de brou de verdures. Només ens queda esperar a que l’arròs estigui llest. Recorda que has de cuinar-lo entre 15 i 17 minuts, més el repòs.

Paella de bacallà

Ingredients:

1 paquet de bacallà al punt de sal Freskibo
320 g d’arròs de gra mig.
Fumet de peix
Pebre vermell
1 ceba
2 tomàquets
2 dents d’all
Safrà

Preparació:

Com en les anteriors ocasions, començarem fent el sofregit. Picarem els alls, ceba i tomàquets, sofregirem a foc lent durant 12-15 minuts. Seguidament esbocinarem el bacallà al punt de sal Freskibo i ho afegirem a l’arròs, daurem un parell de minuts i afegirem entre 900 – 1000 ml de fumet calent. Ara només faltarà que l’arròs absorbeixi el fumet. Un parell de minuts a foc fort perquè agafi el punt d’ebullició i després baixarem a foc mig uns 12 minuts més. Quan quedi poc fumet, apagarem el foc i deixarem reposar 5 minuts.

Aquestes són les nostres propostes per a receptes de paelles. Gaudeix amb els teus amics i família d’aquest plat tan nostre i tan estimat. No t’oblidis de comentar els teus trucs a l’hora de fer paella en la secció de comentaris.

Bon profit!

0 Comments

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.

Si continues utilitzant aquest lloc accepta l'ús de cookies. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar