Freskibo_20180702_blog_Flyboarding_976x600

ADRENALINA A L’AIGUA:  ESPORTS D’ESTIU

Freskibo | 02 July 2018 | Blog, Esports de mar

Amb l’arribada de l’estiu el mar torna a convertir-se en l’escenari més refrescant per practicar esports que comportin experimentar emocions fortes i, en els darrers anys, hem viscut un boom d’esports que combinen la mar, una taula i molta adrenalina.

 

Et mostrem els dos més populars:

 

Flyboarding

 

Un clar exemple és el Flyboarding, esport aquàtic inventat el 2012 per Franky Zapata, fundador de Zapata Racing, i que permet volar per l’aigua. Per fer-ho possible, s’utilitza una moto d’aigua unida a una planxa de wakeboard modificada mitjançant una llarga mànega. El dispositiu expulsa potents dolls d’aigua que permeten al flyboarder elevar-se per sobre del mar recreant espectaculars piruetes.

 

Actualment, el Flyboarding està implementat en bona part del món i gaudeix d’una gran popularitat. El 2012 es va celebrar el primer campionat mundial de Flyboard a Doha, Qatar, certamen que s’ha anat repetint i que va viure l’edició 2018 el passat mes de juny a la localitat francesa de Cavalaire-sur-mer.

 

A Espanya, la febre pel Flyboarding s’ha estès com la pólvora i ja és molt fàcil practicar aquest esport al llarg del litoral. Ara es mostra l’èxit d’aquest jove esport que uneix dues de les passions més atàviques de l’ésser humà: volar i el mar.

 

Hoverboard

 

Amb l’explosió del Flyboarding, altres esports d’estiu amb característiques similars han saltat a la palestra, i el que més està triomfant és el hoverboard. Inspirat en el mític monopatí que utilitzava Marty Mcfly en les pel·lícules de “Retorn al futur”, el funcionament del sistema de propulsió és el mateix però la posició perpendicular que adoptem sobre la taula ens permet viure la sensació de fer surf per l’aire.

 

Desenvolupat per la mateixa Zapata Racing, el hoverboard permet elevar-te 8 metres per sobre del mar i arribar a velocitats de fins a 40 km / h, unes prestacions que faran les delícies dels aficionats a l’adrenalina marítima.

 

Futures invencions

 

Gràcies a l’incontestable èxit del Flyboard i el hoverboard, no és difícil imaginar que en poc temps vegem nous i extrems esports que combinin la propulsió i el mar. De fet la pròpia Zapata Racing està preparant nous propulsors que permetin arribar més alt i a més velocitat.

 

T’atreveixes a provar-ho?

0 Comments

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.