20180811_Freskibo_Blog

Les claus de l’èxit del paddle surf com a esport de mar

Freskibo | 17 August 2018 | Blog, Esports de mar

Encara que es va posar de moda a les nostres costes ja fa gairebé una dècada, el paddle surf (o Stand Up Paddle o SUP) segueix sent la sensació de l’estiu i guanyant cada dia nous adeptes.

 

Es diu que els polinesis ja navegaven d’aquesta forma per traslladar-se d’una illa a una altra. Però com a esport nàutic neix cap el 1960, quan els Beach Boys, monitors de surf de la platja de Waikiki a Hawaii, usaven les seves taules de surf amb rems de canoes per fer fotografies dels turistes que aprenien a surfejar i per tenir una millor visibilitat del grup d’alumnes.

 

En els primers anys de la dècada dels ’00, els surfistes hawaians van començar a fer paddle surf com a alternativa quan no hi havia ones. I a les nostres costes va començar a posar-se de moda a principis d’aquesta dècada (’10) i, des de llavors, la seva popularitat no ha parat de créixer. Esbrinem per què aquest esport de mar segueix sent tot un èxit.

 

És fàcil d’aprendre

 

El paddle surf és senzill. A diferència d’altres esports d’aigua, per a practicar-no cal tenir grans habilitats. Així que és un esport ideal per als que no estiguin acostumats a esports aquàtics i vulguin fer alguna cosa diferent dins de l’aigua.

 

És un esport complet

 

És al·lucinant la quantitat de músculs que exercitem quan practiquem paddle surf. Principalment, espatlles (deltoides), músculs de l’esquena (dorsals), braços (bíceps, tríceps) i abdominals. A més a  més, és una gran eina per potenciar l’equilibri i per cremar moltes calories de cop.

 

No només es pot practicar al mar

 

El mar és el terreny de joc principal del paddle surf, on va néixer l’esport, però realment es pot practicar en tot tipus d’emplaçaments aquàtics: llacs, pantans, rius o piscines grans.

 

És per a totes les edats

 

És un esport perfecte per practicar en família: apte tant per a pares com per a fills, per la seva facilitat i seguretat.

 

És la mar de tranquil

 

En comparació amb el surf, aquí les ones no són necessàries. I és que una de les claus del seu èxit és que ha brindat l’oportunitat d’enganxar a persones que prefereixen una activitat esportiva més tranquil·la al mar. I fins i tot es diu que fomenta la relaxació i augmenta l’autoestima de les persones que el practiquen.

 

Té alguna cosa especial

 

Dempeus, a sobre de la taula i remant, es pot experimentar una sensació d’evasió, d’estar passejant per la superfície del mar i de tenir una visió privilegiada sobre el mar i la costa, completament diferent i atractiva.

 

I tu, has practicat paddle surf alguna vegada? Ho recomanes?

0 Comments

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.