20180816_Freskibo_Blog

Els 5 nusos mariners bàsics que has de conèixer

Freskibo | 13 August 2018 | Blog, Decoració marinera

Tots hem vist nusos mariners a bord d’un vaixell, passejant per les zones d’amarratges, o penjats de la paret en clàssics quadres mariners. Però, què són i per a què serveix cadascun? N’hi ha molts però en aquest article et volem ensenyar els cinc nusos mariners més bàsics que has de conèixer.

 

Nus pla o de ris

 

El nus pla o nus de ris és un dels nusos mariners més elementals i útils d’aprendre. És un nus fàcil de fer i desfer. Consisteix a realitzar dos nusos simples, com el primer que fem per lligar-nos els cordons, però en direccions oposades. La seva funció és unir dues cordes que hafin de treballin en tensió.

 

 

Nus de vuit

 

Com indica el seu nom, aquest nus mariner té forma de número vuit. Encara que es pugui sotmetre a molta pressió, és fàcil de desfer. La seva funció és fer de topall, és a dir, rematar una corda que se surti d’una politja, guia, etc.

 

 

 

Nus de ballestrinca

 

El nus de ballestrinca és un nus mariner senzill i pot desfer si no rep una tensió contínua. Cal fer un nus de topall a l’extrem per assegurar-lo. És ideal per subjectar cordes al passamans del vaixell, per exemple.

 

 

 

Nus as de guia

 

És, sens dubte, un dels nusos més utilitzats a bord. L’as de guia és una baga fixa que no s’escorre ni es desfà, independentment de la tensió a la qual estigui sotmès. Normalment s’utilitza per enganxar la vela a les cordes.

 

 

 

Nus volta d’escota

 

Igual que el nus de ballestrinca, el nus volta d’escota ha de tenir sempre una tensió estable perquè sinó es desfà. Serveix per unir dues cordes de diferent gruix però afegeix una seguretat addicional. Amb aquest nus és important que tots dos caps quedin de la mateixa banda, perquè d’una altra manera seria més inestable. També és crucial tenir en compte que la corda més prima és la que s’ha d’emprar per fer voltes al voltant seu.

 

 

 

0 Comments

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.