fbpx

Propietats del llobarro: 5 raons per introduir aquest peix blanc a la dieta

Freskibo | 07 Febrer 2019 | Blog, Consells nutricionals

El llobarro és un peix blanc que amaga a la seva carn moltes propietats beneficioses i essencials pel nostre organisme. És un clàssic dels àpats nadalencs que podem degustar en un munt de receptes, però aquest tema el tocarem en pròximes publicacions del blog de Freskibo. Avui, 5 raons per incloure les propietats del llobarro en el nostre dia a dia. Comencem!

 

1a raó: Perquè és un peix blanc

 

El llobarro pertany al grup dels peixos blancs o magres. Són aquells que contenen entre un 3 i un 5% de contingut gras al seu cos. En el cas del llobarro són 1,3 gr. per cada 100. Entre el 17 i el 20% del peix és proteïna, i de gran qualitat. Aquestes proteïnes contenen aminoàcids essencials pel funcionament del cos i que el nostre organisme necessita perquè no els genera de forma natural. En ser un peix blanc també és de fàcil digestió. Molt beneficiós per a persones convalescents o amb estómacs delicats.

 

2a raó: Fòsfor, potassi i ferro

 

Aquest peix blanc té quantitats significatives d’aquests tres minerals. Uns minerals totalment necessaris per a un correcte funcionament del nostre cos.

Fòsfor: Participa en processos que metabolitzen l’energia, essent responsable de la reducció del cansament físic i mental. És un dels actors principals per tenir un òptima salut bucal i òssia. Finalment també és important durant la menopausa, regulant la producció d’hormones. Mantenint l’equilibri i calmant els molestos símptomes.

Potassi: És clau en la creació d’impulsos nerviosos i en el funcionament del cervell. Ajuda en la regeneració muscular, per exemple, contrarestant agulletes o rampes musculars. També enforteix el sistema ossi, reduint el risc de patir fractures i osteoporosis.

Ferro: En el nostre sistema immunològic, ens protegeix de possibles infeccions. Participa en la creació d’hemoglobina. Proteïna que es troba en glòbuls vermells i que transporta oxigen pel nostre cos. També és responsable en processos de síntesi d’ADN.

 

3a raó: Vitamines del grup B

 

Les vitamines del grup B tenen una presència important dins dels nutrients del llobarro. Les principals són les següents:

B1 – Tiamina: Vitamina hidrosoluble essencial per un creixement i desenvolupament normal, participa en el metabolisme d’hidrats de carboni.

B2 – Riboflavina: Aquesta vitamina participa en una gran varietat de processos cel·lulars i metabolitza energia dels lípids, glúcids i proteïnes.

B3 – Niacina: La vitamina B3 és summament important en els processos de creixement, produint hormones esteroides.

B12 – Cianocobalamina: Molt importants en la formació de proteïnes, de glòbuls vermells i en sintetitzar ADN.

 

4a raó: Omega 3

 

Una altra de les principals raons per la introducció del llobarro en la nostra dieta és l’aportació al nostre organisme d’àcids grassos Omega 3. Com ja hem explicat en anteriors publicacions de Freskibo sobre l’Omega 3, aquest àcid gras és essencial per un correcte funcionament i desenvolupament del nostre cos. Els principals beneficis són: disminució del colesterol “dolent” o LDL i augmentant el “bo” HDL, ens protegeix de malalties cardiovasculars, cuida la nostra salut ocular i pot millorar les nostres capacitats intel·lectuals.

 

5a raó: Llobarro Crianza de Nuestros Mares

 

Els filets de Llobarro Freskibo compten amb la certificació Crianza de Nuestros Mares. Acreditant la qualitat i frescor. Certificant que el benestar dels exemplars, el compliment de les normes de seguretat alimentària de la Unió Europea i la criança de forma sostenible i responsable.

 

El llobarro és habitualment un dels plats estrella en celebracions o dates senyalades. En la nostra gastronomia existeixen una gran varietat de receptes on el protagonista és el llobarro. En les properes publicacions del blog de Freskibo recomanarem algunes delicioses i originals receptes amb llobarro Freskibo.

PRODUCTES RELACIONATS

0 Comments

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.

Si continues utilitzant aquest lloc accepta l'ús de cookies. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar