fbpx
20190726_blog

Vins per a maridar plats de peix

Freskibo | 26 July 2019 | Blog

Quan uneixes dos elements, que aparentment no tenen molt en comú, pots aconseguir resultats sorprenentment agradables. Això precisament és el que passa amb el maridatge. Combinar el vi indicat amb el peix corresponent pot ser una grata sorpresa. Nous sabors i textures ballaran pel nostre paladar, descobrint noves sensacions. Avui al blog de Freskibo: vins per a maridar plats de peix. Comencem!

Pel maridatge hi ha certs passos, abans de degustar la combinació, que hem de seguir si no volem perdre’ns algun detall i seguir la litúrgia al peu de la lletra. Primer el servei, recordeu de fer-ho suaument i amb l’ampolla en posició vertical. Després el decantament, d’aquesta manera oxigenarem el vi i reviurem els aromes. Finalment hem de recordar servir el vi a la seva òptima temperatura, us donem unes indicacions:

Vi blanc sec, d’agulla o afruitat: 8 – 10ºC

Cava i vins espumosos: 7ºC

Vi blanc fermentat en barrica: 10 – 12ºC

Vi negre criança: 14 – 15ºC

Aquest pas és molt important, una temperatura massa alta o baixa, amb tota seguretat, arruïnarà el maridatge, hi ha aromes i sabors que no percebrem. Amb aquestes premisses clares començarem a veure quins vins mariden a la perfecció amb els peixos Freskibo.

Segons quin tipus de peix sigui maridarà millor o pitjor amb el vi que triem. Per aquesta última raó dividirem els peixos entre blancs i blaus.

Vins per a maridar peixos blancs

Els peixos blancs, com el lluç, el llobarro o el bacallà, tenen una textura trencadissa i un sabor suau, per combinar aquestes característiques podem recórrer a vins blancs lleugers. Com per exemple les varietats Chardonay o Sauvignon blanc. Els vins blancs elaborats amb aquest tipus de raïm funcionaran a la perfecció amb el peix blanc. Si ens decantem pel Sauvignon blanc, també el podem servir amb plats de sípia. El punt sec del raïm contrastarà amb el gust de la sípia, aconseguint un bon maridatge.

Vins per a maridar amb peixos blaus

Si pel contrari optem per peixos blaus, la cosa canvia. Al tenir un contingut de greix més alt, podem jugar amb vins de major criança. Peixos com el salmó o la tonyina, tenen un sabor i una consistència molt major que els peixos blancs, per aquesta raó poden suportar vins de paladar més dur. L’elenc de vins és bastant ampli, des de rosats afruitats, a blancs de gran criança, i sabors més complexes, o negres més joves. Sí, negres joves. Podem maridar peixos amb vins negres i gaudir de l’experiència sense que ningú ens prengui per bojos. En aquest cas optarem per vins Pinot Noir o Merlot de baixa criança.

Vins per a maridar amb mariscs

Segons el tipus de mariscos que volem menjar o preparar, podem escollir entre diferents vins. No és cert que l’únic vi que combini sigui el blanc, encara que sigui un dels principals. Per exemple, per a musclos o cloïsses, la millor opció sí que seria un blanc finet. Però per a llagostins i gambes, també podem decantar per espumosos rosats o fins i tot un negre jove. Per altra banda, si parlem de pop, el vi preferit i amb el que mai fallaràs és un vi blanc i fi com el tradicional Albariño.

 

Amb aquestes propostes descobriràs nous sabors i textures als teus plats de peix. Segur que tens un vi que combina de meravella amb peixos blancs, blaus o mariscs. No t’oblidis de comentar-ho a l’apartat de comentaris.

Bon profit!

0 Comments

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.

Si continues utilitzant aquest lloc accepta l'ús de cookies. més informació

La configuració de galetes d'aquest web estan configurats per "permetre cookies" i així oferir-te la millor experiència de navegació possible. Si segueixes utilitzant aquesta web sense modificar la vostra configuració de cookies o fas clic a "D'acord" estaràs donant el teu consentiment a això.

Tancar