A l’article d’aquesta setmana us explicarem la certificació IFS Food de Freskibo i les implicacions que té en els estàndards de qualitat i seguretat alimentaria pel consumidor final. Fa unes setmanes vam explicar en un article del blog de Freskibo el nostre compromís amb la pesca sostenible i el segell d’MSC Espanya per la preservació i conservació de les espècies dels oceans i comunitats que viuen d’ells amb la campanya #Maresparasiempre. Ara et convidem a seguir llegint l’article per conèixer més sobre la certificació IFS Food i el compromís de Freskibo amb la qualitat i seguretat alimentaria.

El segell IFS Food i Freskibo

Freskibo va aconseguir l’any 2017 la certificació IFS Food que significa una garantia de qualitat i seguretat per tots aquells clients i consumidors dels productes associats a la marca. Això suposa un factor crucial i diferencial molt important en relació a altres empreses del sector. Obtenir una certificació IFS en l’àmbit dels aliments processats, de l’emmagatzematge i la distribució de productes frescos és un requisit imprescindible per poder oferir un producte d’alta qualitat i elevada seguretat alimentaria que reporta un benefici determinant per l’usuari final.

¿Què és la certificació d’IFS?

El certificat garanteix i assegura els més estrictes estàndards en matèria de seguretat i qualitat alimentaria en els seus processos productius. Només es concedeix després d’un exhaustiu examen de verificació de tots els elements que intervenen en la cadena alimentaria. Vetlla per la seguretat alimentaria amb l’objectiu de permetre l’avaluació de la seguretat dels proveïdors d’aliments i sistemes de qualitat d’acord amb un criteri uniforme.

¿Per què una IFS?

El distintiu IFS cobreix normes comunes d’auditoria internacionalment acceptades, i dona resposta concreta i ferma a les expectatives d’alta seguretat dels consumidors. El seu desenvolupament es basa en la creixent demanda dels consumidors, les responsabilitats cada vegada majors de distribuïdors i majoristes, les creixents exigències a nivell legal i la globalització dels subministres de productes. Tots aquests punts fan que sigui imprescindible el certificat per desenvolupar un control de qualitat uniforme i estàndard en la seguretat alimentaria.

Per les empreses del sector alimentari, sobre tot les que treballen amb productes frescos, l’adopció de normes de qualitat i seguretat alimentaria com la norma IFS, suposen importants beneficis i avantatges. Per exemple es pot facilitar el control de totes les etapes de producció, assegurant la inoqüitat dels aliments produïts o envasats. Distribuïdors, companyies logístiques i industrials de tot Europa i la resta del món col·laboren en els diferents grups de treball. La majoria estan certificats amb IFS i, a la vegada, requereixen la certificació als seus socis col·laboradors. Les normes IFS Food, IFS Logistics i IFS PACsecure són normes que reconeix la Global Food Safety Initiative (GFSI, Iniciativa Mundial de Seguridad Alimentaria).

La RSC de Freskibo

Freskibo, que és una empresa referent en l’elaboració i distribució de peix i productes del mar, treballem per poder oferir les millors solucions de peix per diferents moments de consum complint amb els estàndards més alts de qualitat. Volem contribuir a mantenir una alimentació sana i equilibrada facilitant el consum de peix i productes del mar en la dieta de cada dia oferint el millor servei possible i adaptant-nos als canvis i a un mercat cada vegada més exigent que demana uns estàndards de seguretat alimentaria, qualitat i servei cada vegada més elevats. Per això, a Freskibo ens hem esforçat per aconseguir el segell IFS que certifiqui l’evolució en la qualitat dels processos i seguretat alimentaria per aconseguir una plena satisfacció de tots els nostres clients.