El carpaccio és un plat d’origen italià a base de fines làmines, tradicionalment de carn de vedella amanida. Normalment s’afegeix un ingredient àcid que “courà” lleument les rodanxes de carn, o en el cas que ens tocarà, de peix. Avui al blog de Freskibo us donarem alguns consells i receptes per sorprendre als teus convidats amb un carpaccio perfecte, comencem!

Com preparar un carpaccio

Primer hem d’aclarir què és i què no és un carpaccio. Una petita safata amb làmines de peix fumat no és un carpaccio. Per a ser autèntic , ha d’incloure un element àcid al plat. Aquest element reaccionarà i courà lleument la carn en contacte.

Començarem donant uns petits trucs per preparar un carpaccio òptim:

– Començar a tallar les làmines amb la peça lleugerament congelada. D’aquesta manera mantindrà la suficient consistència per a tallar amb facilitat el peix.
– Recorda remullar el ganivet en aigua. El peix no s’enganxarà a les fulles i podrem tallar sense massa dificultat.
– En un carpaccio la presentació és fonamental. Reparteix les fines làmines en forma de ventall.
– Al ser un plat on el protagonisme recau, gairebé únicament, en la qualitat del peix, recorda utilitzar sempre productes de primera qualitat Freskibo.

Ara és el moment de posar en pràctica els consells i preparar un deliciós carpaccio. Et proposem diferents receptes perquè escullis i gaudeixis d’aquest plat tan estiuenc.

Carpaccio de Salmó amb tàperes

Ingredients:

1 paquet de Salmó salvatge d’Alaska Freskibo
Suc d’una llimona
Mostassa de Dijon
All
Pebre negre
Tàperes
Cebeta
Oli d’oliva verge extra
Mel

Preparació:

La preparació és bastant similar en les diferents receptes que us recomanarem. El primer pas serà tallar les fines rodanxes de salmó salvatge d’Alaska. Seguidament prepararem la vinagreta, molt important pel plat. Per això barrejarem en un bol: el suc d’una llimona, dos cullerades d’oli d’oliva, una de mostassa Dijon, mitja culleradeta de mel, un pessic de sal i pebre i una dent picada d’all. A continuació, remourem la vinagreta fins que emulsioni i vessarem per sobre les làmines de salmó. A continuació taparem el plat amb paper transparent i ho deixarem reposar a la nevera un parell d’hores. D’aquesta manera, l’àcid de la llimona actuarà a la carn del salmó i els sabors de tots els ingredients es barrejaran. Quan hagin passat les dues hores: picarem 1 cebeta i la llençarem per sobre amb un parell de cullerades petites de tàperes. Ja podeu servir!

Carpaccio de pop

Ingredients:

1 paquet de pop Freskibo
150 g de tomàquets cherry
Ruca
Suc de llimona
Julivert
Olives
Tàperes
Sal
Pebre negre
Oliu d’oliva verge extra
Vinagre de Jerez

Preparació:

Començarem esbandint el pop i tallant-lo en fines làmines. Com a la recepta anterior, és el moment de preparar la vinagreta amb: suc d’una llimona, dues cullerades generoses d’oli d’oliva verge extra, una de vinagre de Jerez, una mica de julivert i un pessic de pebre i sal. A continuació abocarem la vinagreta a les rodanxes de pop, ho taparem amb paper film i ho deixem reposar un parell d’hores. Quan hagi passat el temps, traurem el pop marinat de la nevera i acabarem de muntar el plat. Posarem unes fulles de ruca, picarem quatre o cinc olives i per finalitzar també afegirem unes tàperes picades.

Carpaccio de bacallà amb tomàquets i olivada negra

Ingredients:

1 paquet de bacallà al punt de sal Freskibo
2 tomàquets
Olivada
Tàperes
Cibulet
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre

Preparació:

Amb el bacallà semi descongelat, tallarem rodanxes molt fines. Continuem preparant la vinagreta amb oli d’oliva i una cullerada d’olivada. Utilitzarem la vinagreta amb el bacallà seguint els passos de les anteriors receptes i començarem amb els tomàquets. Escaldarem els tomàquets per retirar la pell, després traurem les llavors i reservarem la polpa. Quan hagin passat dues hores, muntarem el plat. Posarem un llit amb la polpa de tomàquets i per sobre col·locarem les rodanxes marinades i la vinagreta. Repartirem 4 o 5 tàperes picades i llest. Tothom a taula.

Aquestes són les nostres propostes de carpaccio, però segur que tu saps alguna recepta espectacular amb la que et lleparàs els dits. No t’oblidis de explicar-nos-la en l’apartat de comentaris.
Bon profit!