Amb la finalitat d’identificar els llobarros, dorades i corballs pescats en aigües espanyoles, va néixer el segell Crianza de Nuestros Mares. Aquest prestigiós distintiu senyala els exemplars de qualitat suprema i frescor màxima. La criança d’aquests exemplars s’ha dut a terme a través de pràctiques d’aqüicultura, assegurant un proveïment responsable i sostenible. Espanya és líder en producció de peix dins de la Unió Europea, amb 274.253 tones i més de 60 espècies. Freskibo porta aquest segell a la cuina amb els nous filets de dorada i llobarro.

La creació Crianza de Nuestros Mares va posar a l’abast de professionals de la restauració un ventall de peixos de primera qualitat criats i extrets a l’Estat, assegurant que les peces han sortit del mar fa 24 o 36 hores. Per poder complir amb aquests terminis tan exigents és necessària una optimització dels temps i una escrupolosa conservació de la cadena del fred.

 

 

Filet de dorada

La dorada és un peix blanc semi gras. La seva fàcil digestió el converteixen en un aliment molt recomanable per a dietes. També és un peix ric en àcids grassos Omega 3 i Omega 6. La dorada també es rica en vitamines del tipus A, que són beneficioses pel sistema òptic i immunitari.

Gastronòmicament parlant, la dorada éss un peix de gust suau i gran versatilitat en la cuina. La podem cuinar al forn, a la planxa, a la sal, o com tu prefereixis.

A Freskibo presentem la dorada en format filet i neta d’espines i tripes. D’aquesta manera només tenim que tallar el fileten la mida desitjada i cuinar-ho com vulguem. Gaudirem d’un gust de primera qualitat i amb una frescor demostrable.

 

Filet de llobarro

El llobarro és un peix blanc dels més magres que existeixen. Les seves proteïnes són d’alt valor biològic. Aquestes proteïnes tenen una proporció molt alta en aminoàcids i de gran facilitat d’absorció. A més a més també és ric en àcids grassos Omega 3 i vitamines del grup B. Els minerals amb més abundància en el llobarro són el magnesi, el potassi i el fòsfor.

El gust del llobarro el posiciona com un dels peixos preferits de la gastronomia espanyola. A la brasa, a la sal, amb fonoll o pebre verd, són algunes de les opcions més populars per gaudir de la carn del llobarro.

 

En properes publicacions del blog de Freskibo analitzarem més profundament els beneficis alimentaris de la dorada i el llobarro. Dos peixos blancs que amaguen una enorme quantitat de beneficis pel nostre cos, en totes les edats.