Som el que mengem. Aquesta famosa i contundent cita de l’antropòleg alemany Ludwig Feuerbach, encara que no estava orientada al camp de la nutrició, és una sentència totalment vàlida i vigent. Els nutrients que ingerim afecten de forma vital el desenvolupament del nostre organisme, també abans del naixement. Segons un estudi coordinat per la Universitat de Granada, l’alimentació de l’embarassada afecta de forma significativa en el desenvolupament cognitiu i físic del fetus. Aquest fenomen es repeteix durant la infància. Analitzem els beneficis del peix en el rendiment escolar.

 

El cervell dels infants, i el nostre, està compost en un 60% per lípids. Segons el Dr. Ramon de Cangas, biòleg i nutricionista, els àcids grassos Omega 3, presents en el peix blau, tenen funcions importants per al cervell. Concretament, un d’aquests àcids, el DHA, o àcid docosahexaenoic, juga un paper fonamental en el desenvolupament del cervell i el sistema nerviós central i, com a conseqüència, en les capacitats cognitives de l’infant.

 

La Dra. Alex Richardson, investigadora de la Universitat d’Oxford, va una mica més enllà. Segons un assaig clínic de la mateixa universitat i dirigit per la mateixa Richardson, es demostra que l’augment de consum dietètic d’Omega 3 – DHA i EPA (àcid eicosapentaenoic) en nens durant l’etapa escolar augmenta de forma notòria l’acompliment de la lectura i el comportament. L’estudi va analitzar els hàbits alimentaris de nens d’entre 7 i 9 anys. El resultat va evidenciar que els petits que no ingerien el nivell recomanat de peix (i per tant amb baixos nivells en sang d’Omega 3) van obtenir puntuacions més baixes en proves de lectura i memòria. Els pares també han postil·lat que el comportament i son dels nens era pitjor.

 

Perquè el consum d’Omega 3 DHA i EPA tingui un efecte en el rendiment escolar, la Dra. Richardson recomana un increment de 1.000 – 2.000mg / dia, que equivaldria a fer entre 4 i 8 àpats amb peix o marisc a la setmana. Tot i que els estudis es van realitzar a nens d’entre 6 i 12 anys, Richardson no veu cap raó perquè no es puguin beneficiar nois d’altres edats, ja que s’han realitzat estudis similars amb estudiants d’entre 18 i 40 amb resultats molt semblants.

 

A Freskibo tenim una ampli assortiment de peixos i productes per completar la quantitat diària necessària d’àcids Omega 3 DHA i EPA, com filets o filets de salmó, a més del nostre salmó d’Alaska. Si els teus fills no són molt amants del peix, tenim les Marineras de tonyina, salmó, lluç o bacallà. Saboroses combinacions a partir de lloms de peix que conserven totes les propietats nutricionals, i que segur els encantarà.

 

Ajuda els teus fills a aconseguir millors resultats escolars i a forjar-se un futur pedagògic introduint l’Omega 3 en la seva dieta. En propers articles de Freskibo analitzarem altres beneficis dels àcids grassos Omega 3.