Peix blanc i blau: propietats, diferències i beneficis

Sentim molt parlar de peix blau i peix blanc, però realment coneixem les propietats, diferències i beneficis de cada tipus de peix? En aquest article us ho expliquem de manera breu per sortir de dubtes.

 

Què és peix blau i què és peix blanc?

El percentatge de greix influeix lleument en el color del peix i determina la seva classificació. Si la peça té més del 5% de greix, és peix blau. Si té menys del 2% de greix, es tracta de peix blanc. Entre el 2 i 5% hi ha una categoria intermèdia.

 

Tipus de peix blau i blanc corrents

  • Peix blau: tonyina, salmó, seitó, sardina o verat, entre d’altres.
  • Peix blanc: bacallà, lluç, turbot, rap o llenguado, entre d’altres.

 

Les propietats de cada tipus

El peix blanc és baix en calories i greixos. Aporta una quantitat alta de proteïnes de qualitat. També destaca pel seu contingut alt en vitamina D i minerals com potassi, calci, fòsfor, ferro i iode.

El peix blau aporta més contingut energètic i gras que el peix blanc, però cal destacar que entre els seus greixos abunda la presència d’omega 3, àcid gras de qualitat. Igualment aporta proteïnes de qualitat, bones dosis de vitamines B, A i D i minerals com calci, potassi, sodi i fòsfor.

 

Diferències i beneficis entre el peix blanc i blau

El peix blanc és més baix en greixos i calories, però el blau té més proteïnes de qualitat i absorbeix de manera fàcil -per ser més gras i calòric- els tòxics. El peix blau té més greixos, però destaca per tenir una alta proporció de greixos insaturats, com l’omega 3, bons per al sistema cardiovascular.

 

La clau està en alternar

Com veiem, ambdós peixos aporten molts beneficis per al nostre organisme i són essencials per a la nostra combinació. El millor? Alternar els dos tipus de peix en els diferents àpats de la setmana. Tant el blanc com el blau són bons i tots dos han de formar part de la nostra dieta. De fet, els experts en nutrició recomanen menjar tres o quatre racions de peix cada setmana.

Por |2018-08-10T07:41:34+00:0010 de agosto de 2018|Blog, Consells nutricionals|Sin comentarios

Sobre el Autor:

Deja tu comentario

Pescado blanco y azul: propiedades, diferencias y beneficios

Oímos mucho hablar de pescado azul y pescado blanco (o magro), pero ¿realmente conocemos las propiedades, diferencias y beneficios de cada tipo de pescado? En este artículo os lo explicamos de manera breve para salir de dudas.

 

¿Qué es pescado azul y qué es pescado blanco?

El porcentaje de grasa influye levemente en el color del pescado y determina su clasificación. Si la pieza tiene más del 5% de grasa, es pescado azul. Si tiene menos del 2% de grasa, se trata de pescado blanco. Entre el 2 y 5% hay una categoría intermedia.

 

Tipos de pescado azul y blanco corrientes

  • Pescado azul: atún, salmón, boquerón, sardina o caballa, entre otros.
  • Pescado blanco: bacalao, merluza, rodaballo, rape o lenguado, entre otros.

 

Las propiedades de cada tipo

El pescado blanco es bajo en calorías y grasas. Aporta una cantidad alta de proteínas de calidad. También destaca por su contenido alto en vitamina D y minerales como potasio, calcio, fósforo, hierro y yodo.

El pescado azul aporta más contenido energético y graso que el pescado blanco, pero cabe destacar que entre sus grasas abunda la presencia de omega 3, ácido graso de calidad. Igualmente aporta proteínas de calidad, buenas dosis de vitaminas B, A y D y minerales como calcio, potasio, sodio y fósforo.

 

Diferencias y beneficios entre el pescado blanco y azul

El pescado blanco es más bajo en grasas y calorías, pero el azul tiene más proteínas de calidad y absorbe de manera fácil —por ser más graso y calórico— los tóxicos. El pescado azul tiene más grasas, pero destaca por tener una alta proporción de grasas insaturadas, como el omega 3, buenas para el sistema cardiovascular.

 

La clave está en alternar

Como vemos, ambos pescados aportan muchos beneficios para nuestro organismo y son esenciales para nuestra combinación. ¿Lo mejor? Alternar ambos tipos de pescado en las comidas, durante la semana. Tanto el blanco como el azul son buenos y ambos deben formar parte de nuestra dieta. De hecho, los expertos en nutrición recomiendan comer tres o cuatro raciones de pescado cada semana.

Por |2023-04-21T08:54:38+00:0010 de agosto de 2018|Blog, Consejos nutricionales|Sin comentarios

Sobre el Autor:

Deja tu comentario

Ir a Arriba