Els musclos de Pesca Seleccionada Freskibo procedeixen de les Ries Gallegues. Un ambient ideal pel desenvolupament de mariscos gràcies a la seva peculiar topografia i clima. Aquestes condicions repercuteixen en la tonalitat de la vianda, essent més taronjada, i amb un gust més intens. Com que els musclos estan cuits es poden consumir directament, però avui us proposarem preparar-los de forma diferent: 5 receptes fàcils amb musclos. Comencem!

 

Broqueta de musclos amb guacamole

 

Ingredients:

  • 2 paquets de Musclos Pesca Seleccionada Freskibo
  • Pa ratllat
  • Ou
  • Julivert
  • Alvocat
  • Tomàquet
  • Ceba
  • Sal
  • Llima
  • Xili de Jalapa
  • Pebre de caiena
  • Coriandre
  • Oli d’oliva

 

Preparació:

Començarem separant els musclos de les cloves i els arrebossarem. Remullarem els musclos en ou batut i els empastifem amb el pa ratllat. En el pa, prèviament, empolvorarem una mica de julivert i caiena molta, per donar un toc picant i de sabor a l’arrebossat. Els fregirem amb abundant oli, fins que l’arrebossat sigui cruixent. Quan els tinguem llestos els reservarem embolicats en paper de cuina perquè es desfessin de l’oli sobrant. Per fer el guacamole picarem 2 alvocats, suficientment madurs, 1 tomàquet, 1 ceba, 1 xili de Jalapa, coriandre, el suc d’1 llima i un raig d’oli d’oliva verge extra. Podem aixafar la barreja amb una forquilla, si preferim una barreja més heterogènia, o la passem per la picadora per tenir un guacamole més homogeni. Servirem el plat amb el guacamole en un bol i les broquetes amb 3 o 4 musclos travessats al voltant.

 

Croquetes de musclos

 

Ingredients:

  • 2 paquets de Musclos Pesca Seleccionada Freskibo
  • Mantega
  • Tomàquet
  • Ceba
  • Pa ratllat
  • Ou
  • Llet
  • All
  • Sal
  • Pebre
  • Nou moscada
  • Oli d’oliva

 

Preparació:

Picarem la ceba i 2 dents d’all i les sofregirem amb una cullerada de mantega. Quan estigui daurada afegirem els musclos picats. Al cap d’un parell de minuts evocarem lentament un gos de llet i mitja cullerada de farina. Remourem contínuament i empolvorarem una mica de sal, pebre i nou moscada. Quan tinguem una massa consistent la deixarem reposar en un recipient per refredar-se i que s’endureixi. Quan la massa estigui llesta farem les croquetes amb les mans i les arrebossarem amb ou i pa ratllat. Fregirem les croquetes oli abundant i les deixarem reposar en paper de cuina perquè es desprenguin de l’excés d’oli. I ja les podem servir!

 

Paté de musclos

 

Ingredients:

  • 1 paquet de Musclos Pesca Seleccionada Freskibo
  • Oli d’oliva verge extra
  • Llimona
  • Caiena en pols
  • Salsa de tomàquet
  • Bastonets de pa
  • Crema de formatge natural per untar
  • Julivert fresc
  • Maionesa

 

Preparació:

La preparació del paté de musclos és molt simple i amb el qual aconseguirem un entrant diferent i molt saborós. El primer pas serà pelar i bullir dues patates, una vegada cuites les reservarem i esperarem que estiguin fredes. Per altra banda separarem els musclos i guardarem el suc natural. Depenen de la textura que tinguem a la massa és possible que haurem d’afegir-li el suc més endavant. En el recipient de la picadora afegirem els següents ingredients: els musclos, el suc d’1 llimona, 1 pessic de caiena en pols, 1 cullerada sopera de salsa de tomàquet, 2 cullerades soperes de crema de formatge, 1 branca de julivert fresc i 1 cullerada de maionesa. Ho picarem tot fins a aconseguir la textura desitjada. Si observem que el paté és massa sec afegirem el suc natural dels musclos. Ho presentarem juntament a uns bastonets de pa per poder untar el paté.

 

Musclos gratinats

 

Ingredients:

  • 2 paquets de Musclos Pesca Seleccionada Freskibo
  • Julivert fresc
  • Farina
  • Llet
  • Vi blanc
  • Oli d’oliva verge extra
  • Estragó
  • Pebre negre
  • Sal
  • Pebrot vermell
  • Porro
  • Cebeta
  • All
  • Tomàquet
  • Farina

 

Preparació:

El primer pas serà treure els musclos i guardar la meitat de les cloves, que utilitzarem més endavant. Picarem un parell de dents d’all, la ceba i ho escalfem en una paella. Posteriorment també afegirem el pebrot verd i el porro ben picats. El següent pas serà picar els musclos i afegir-los juntament amb un parell de cullerades de salsa de tomàquet. Remourem la barreja durant 5 minuts a foc mig-baix perquè els sabors es vagin harmonitzant. Una vegada acabat aquest pas ficarem el farciment a les cloves que havíem reservat. Ara és el torn de fer la beixamel. Posarem oli en una cassola, un parell de cullerades soperes de farina i ho ofegarem sense parar de remoure. Després afegirem 700 ml de llet, sal i pebre. No deixarem de remoure durant uns 7 minuts fins a aconseguir la textura desitjada. Posarem la beixamel a sobre de cada musclo i ho gratinarem al forn. Llest!

 

Mejillones al vapor con perejil y limón

Ingredientes:

1 paquete de Mejillones Gallegos Cocidos Freskibo
3 dientes de ajo
Perejil al gusto

Limón al gusto
Aceite de oliva

Elaboración:

Si ya de por sí los mejillones al vapor es un plato fácil de cocinar, con nuestros paquetes de mejillones gallegos cocidos todavía lo es más. Una vez hecho el sofrito con aceite y los ajos dentro de una cazuela, añadimos los mejillones para que cojan el sabor y se calienten. Al cabo de un minuto podemos añadir el perejil para perfumar los mejillones y en cuestión de 2 o 3 mintuos más, a fuego lento, ya podemos servirlos añadiendo un poco de jugo de limón.

Aquestes són les nostres propostes de receptes fàcils amb musclos, però segur que saps altres igualment boníssimes. No t’oblidis de comentar-les al nostre blog de Freskibo.