És un dels peixos amb més tradició culinària al nostre país. Existeixen una multitud de tradicionals receptes de bacallà. Antigament només el consumien les classes més populars i amb el temps s’ha fet un lloc a les gastronomies més exquisites. Fes-hi un cop d’ull!
Arròs amb bacallà
Ingredients:
- 3 lloms de bacallà Freskibo
- 400 gr d’arròs
- 2 grans d’all
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- Oli d’oliva
- 1 pebrot vermell de Caiena
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
Escaldem els lloms de bacallà i ho deixem reposar. Alhora piquem la ceba i els dents d’all i els sofregim amb oli d’oliva. Més endavant afegim el pebrot vermell. Quan estigui al punt hi afegim el brou utilitzat per escaldar el bacallà, afegim l’arròs i també el bacallà esmicolat. Passats uns 15 minuts (depenent del temps de cocció de l’arròs) ho traiem del foc i deixem reposar durant uns minuts. Ja tenim a punt un deliciós arròs amb bacallà.
Brandada de bacallà
Ingredients:
- 400 gr de bacallà Freskibo
- 3 grans d’all
- 250 ml d’oli d’oliva
- 40 ml de llet sencera
- Sal
Preparació:
Aixafem els alls amb ajuda d’un morter. Els sofregim amb oli d’oliva i afegim el bacallà a trossos. Quan comenci a deixar anar líquid el retirem, l’esmicolem i ho passem per la batedora per aconseguir l’emulsió de l’oli. Afegim a poc a poc l’oli i la llet temperada. Controlem el punt de sal i llest!
Bacallà a la Biscaïna
Ingredients:
- 2 lloms de bacallà Freskibo
- 100 gr de pebrot “choricero”
- 2 alls
- 2 cebes blanques
- 2 cebes vermelles
- 200 gr de tomàquets triturats
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
En una paella amb oli daurem els alls. A continuació, i en el mateix oli, segellem els lloms de bacallà i els retirem. Afegim la ceba vermella i blanca tallada en juliana i ho coem a foc lent. Quan la ceba estigui transparent, hi afegim els tomàquets i la carn del pebrot “choricero”. Passats 20 minuts a foc lent ho triturem i coem la salsa amb el bacallà durant uns 8 minuts.
Bacallà al pil pil
Ingredients:
- 4 lloms de bacallà Freskibo
- 4 grans d’all
- 1 kg de patates
- 350 ml d’oli verge extra
Preparació:
Posem en una cassola ampla l’oli i els alls tallats a làmines perquè es vagin daurant. Un cop daurats els retirem del foc vigilant que no es torrin en excés. Un cop l’oli es refredi fins a està tebi tornem a posar la cassola al foc amb intensitat mitjana-baixa i col·loquem els lloms de bacallà vigilant que no s’arribin a fregir. Hem de fer una cocció a baixa temperatura per confitar el bacallà. Hem de moure constantment la cassola perquè la gelatina del bacallà es barregi amb l’oli. Depenent de la quantitat d’oli utilitzat tardarà més o menys temps que la salsa agafi consistència. Un cop el bacallà està cuit i la salsa amb la textura al pil pil ja podem emplatar.
Bacallà amb tomàquet
Ingredients:
- 500 gr de bacallà Freskibo
- 500 gr de tomàquets
- Oli d’oliva verge extra
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- 3 grans d’all
- Sucre
- Farina
Preparació:
Enfarinem el bacallà i el fregim amb oli. Un cop llest el retirem. Pelem i triturem els tomàquets i els ofeguem amb l’oli, el pebrot, la ceba, els alls, el sucre i la sal. Ho anem reduint a foc lent-mig fins que adopti la textura desitjada. Un cop aconseguida col·loquem el bacallà a la cassola i deixem coure durant uns minuts fins que estiguin al punt.
Aquestes són les tradicionals receptes de bacallà que us oferim avui i que podreu preparar amb el nostre bacallà Freskibo.
Deja tu comentario
Debe iniciar sesión para escribir un comentario.